Hotelul Ritz din Londra, la vânzare pentru $1 miliard – Cronica de Business

1. Hotelul Ritz din Londra, unul dintre cele mai luxoase și cunoscute simboluri ale capitalei britanice, este pe piață pentru $1 miliard. (Reuters)

2. Niro Investment, companie controlată de omul de afaceri Nicolae Dumitru, va contracta un împrumut de €2 milioane de la Idea Bank pentru finanțarea activității curente. (Profit.ro)

3. Producătorul de electrocasnice Dyson și-a închis divizia de automobile electrice, astfel eliminând și 500 de joburi din Marea Britanie. (The Times)

4. Uber va achiziționa pachetul majoritar al băcăniei chiliane online Cornershop, mișcarea urmând să îi permită să combine transportul de persoane cu cel de mâncare. Și Walmart a fost interesat de Cornershop, însă preluarea a fost respinsă de autoritățile antitrust. (Bloomberg)

5. Software-ul de asistență în scrierea corectă în limba engleză Grammarly a atras investiții de $90 milioane de euro. (TechCrunch)

Bonus:

6. Producătorul auto francez Renault și-a concediat CEO-ul și l-a înlocuit, interimar, cu franțuzoaica Clotilde Delbos, CFO al companiei. (Reuters)

7. IPO-ul gigantului Aramco este așteptat să primească aprobarea finală săptămâna viitoare. (Bloomberg)

8. Divizia din Marea Britanie a WeWork a avut pierderi de aproape £76 milioane anul trecut. (The Telegraph)

9. Boeing și Porsche au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unei mașini electrice zburătoare. (CNN)

10. EDPR, al doilea cel mai important jucător local de pe piaţa energiei verzi, a anunţat noi investiţii în România, astfel că urmează să pună în funcţiune a doua baterie de stocare a energiei, procesul fiind aproape de finalizare. (Bursa)

11. JPMorgan și Goldman Sachs au fost contractate pentru a oferi consultanță în vânzarea băncii poloneze mBank de către Commerzbank. (Reuters)

12. Enel Finance International, filiala înregistrată în Olanda a Enel, a lansat o emisiune de obligațiuni în mai multe tranșe pentru investitorii instituționali de pe piața europeană, în valoare totală de €2,5 miliarde. (Profit.ro)

13. Volumul investiţiilor imobiliare din România în primele nouă luni a depăşit €585 milioane, arată cel mai recent raport de research al CBRE. Piaţa de birouri a atras peste jumătate din investiţii, Bucureşti şi Cluj-Napoca fiind cele mai dinamice oraşe, cu aproape 90% din volumul tranzacţionat. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Activitatea de dezvoltare imobiliară s-ar putea dubla în 2019 în România – Cronica de Business
Clujana a ieșit din insolvență – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău