Actorul Ashton Kutcher strânge $150 milioane pentru un fond de venture capital – Cronica de Business

1. Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart, aflat în portofoliul SIF Banat-Crișana, raportează o scădere la mai mult de jumătate a profitului net la nouă luni, iar cifra de afaceri a coborât cu 7,74%, la 207,89 milioane lei, de la 225,33 milioane lei. (Profit.ro)

2. Platforma americană de e-commerce Wish, specializată în vânzarea de produse asiatice ieftine, a avut vânzări de $1,7 miliarde în primele nouă luni ale anului, în creștere cu aproape o treime față de perioada similară din 2019. Pierderile companiei, însă, au crescut dramatic în aceeași perioadă, la $176 milioane, versus $5 milioane în 2019. (Financial Times)

3. Bursa americană Nasdaq va achiziționa compania de tehnologie Verafin, care produce software ce detectează fraudele financiare și spălarea de bani, pentru $2,75 miliarde. (Bloomberg)

4. Operatorul portuar Socep a obținut în primele trei trimestre ale acestui an o cifră de afaceri de 50,46 milioane lei, în scădere cu 12,48% față de cele de 57,64 milioane lei în exercițiul financiar precedent. (Profit.ro)

5. Compania japoneză de servicii financiare ORIX a investit $60 milioane în platforma israeliană de crowdfunding OurCrowd. (TechCrunch)

6. Firma de private equity Bain Capital ia în considerare vânzarea sau o ofertă publică inițială pentru producătorul de produse de igienă Diversey. Compania este evaluată la circa $6 miliarde. (Bloomberg)

7. Actorul Ashton Kutcher, cunoscut și pentru că l-a interpretat pe Steve Jobs într-un film despre fondatorul Apple din anul 2013, este, în afara platourilor de filmare, un entuziast investitor în startup-uri de tehnologie. Acum, Kutcher, prin firma sa de investiții, vrea să strângă $150 de milioane într-un nou fond de venture capital. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
EBay își vinde divizia de ticketing – Cronica de Business
Activele CEC au crescut cu 7,7% de la începutul anului, ajungând la un nivel record de 44,4 miliarde de lei – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău