Alphabet/Google a raportat venituri în creștere cu 41% pe trimestrul 3 – Cronica de Business

1. Împrumuturile Guvernului în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2021, cei doi ani în care în fruntea guvernului, minoritar în Parlament sau în formulă de coaliție, s-a aflat PNL, au ajuns la aproape 282 miliarde de lei (57 miliarde de euro). Precendenta guvernare, PSD, a împrumutat în doi ani și zece luni 196 miliarde de lei (aproape 40 miliarde de euro), dar într-o perioadă de creștere economică și fără o criză cum este cea cauzată de pandemia de coronavirus. (Profit.ro)

2. Estimarea pentru creșterea economică a Germaniei, pentru acest an, a scăzut la 2,6%, de la 3,5% cât era în aprilie. (Bloomberg)

3. Alphabet, compania care deține Google, a raportat venituri în creștere cu 41%, ritm anual, pe trimestrul trei. Veniturile au fost de $65,1 miliarde, în timp ce profitul a urcat la $18,9 miliarde, de la $11,2 miliarde cât a fost în perioada similară a anului trecut. (CNBC)

4. Youtube, bazat pe rezultatele pe Q3, a devenit un business de aproximativ $29 miliarde venituri pe an, apropiat de Netflix, care generează ~ $30 miliarde venituri pe an, dar cu un ritm anual de creștere dublu comparativ cu Netflix.

5. Microsoft și-a anunțat rezultatele pe trimestrul 3: venituri de $45,3 miliarde, creștere anuală de 22%, profit de $20,5 miliarde, creștere anuală de 48%. Veniturile diviziei de cloud, Azure, au crescut cu 50% în ritm anual, iar LinkedIn a generat venituri mai mari cu 42%. (Link)

6. Companiile de tehnologie implicate în combaterea schimbărilor climatice au atras în acest an finanţări cumulate record de $32 de miliarde de dolari. Banii atraşi de la începutul acestui an în acest sector au depăşit deja suma acumulată în 2020, potrivit unui raport realizat de firma de analiză Dealroom şi agenţia de promovare London & Partners. (News.ro)

7. Grupul Indotek, controlat de omul de afaceri Dániel Jellinek, aflat în topul celor mai bogați unguri, este în etapa de analiză tehnico-juridică a clădirii de birouri One Victoriei Center din București în vederea achiziției de la antreprenorii Omer Susli și Ionuț Dumitrescu, acționari ai One United Properties. Valoarea tranzacției este estimată la peste 20 de milioane de euro. (Profit.ro)

8. Acțiunile Robinhood au scăzut cu 8% după ce compania a anunțat rezultele financiare pe trimestrul 3, veniturile fiind mai mici decât așteptările analiștilor. Aplicația a generat venituri de $365 milioane, în creștere cu 35%, ritm anual, în timp ce pierderea a fost de $1,32 de miliarde. (CNBC)

9. Twitter a raportat venituri mai mari cu 37% pe trimestrul 3, ritm anual, pana la $1,228 miliarde. Din cauza unei intelegeri in justitie, Twitter a raportat o pierdere netă de $537 de milioane, comparativ cu un profit de $29 de milioane cu un an în urmă. (CNBC)

10. Aproximativ o treime din Bitcoini existenți în piață se afla in posestia a 10.000 de persoane, conform unei analize realizate de Național Bureau of Economic Research. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Averea lui Jeff Bezos a urcat la $189 miliarde – Cronica de business
Fostul șef al WeWork a dat în judecată SoftBank – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău