Adidas, minus €1 miliard la vânzări în China – Cronica de Business

1. Touroperatorul G2 Travel, una dintre cele mai mari companii de turism din lume, a închis biroul din București și a suspendat contractele de muncă a circa 250 de angajați, invocând probleme financiare provocate de coronavirus. (Profit.ro)

2. Luciana Lixandru devine primul partener european Sequoia Capital, legendarul fond de investiţii din Silicon Valley, în biroul de la Londra. Fondul cunoscut pentru investiţiţiile sale în Google, Apple, PayPal, Dropbox, LinkedIn, Eventbrite, Airbnb, Stripe, WhatsApp, dar şi în unicornul românesc UiPath îşi face astfel intrarea în piaţa europeană. (Startup Cafe)

3. Bank of East Asia ia în considerare vânzarea mai multor active, inclusiv diviziile de asigurări de viață și asigurări generale. Mișcarea i-ar putea aduce până la $1 miliard. (Bloomberg)

4. Flanco, unul dintre cei mai mari retaileri locali de produse IT&C, electronice și electrocasnice, controlat aproape integral de omul de afaceri Iulian Stanciu, CEO eMAG, a înregistrat vânzări de 1,21 miliarde de lei în 2019, în creștere cu 13,1% față de anul precedent și dublu față de media de creștere a pieței, de aproximativ 6,5%. (Profit.ro)

5. Aon a ajuns la o înțelegere pentru preluarea Willis Towers Watson, într-o tranzacție de aproape $30 miliarde. Fuziunea va da naștere celui mai mare broker de asigurări din lume. (Bloomberg)

6. Compania brașoveană Visual Fan, deținătoarea brandului Allview, producătorul local de telefoane mobile sub brandul Allview, a raportat pentru 2019 o creștere a cifrei de afaceri cu 11% comparativ cu anul precedent, când a atins valoarea de 76 milioane lei, în timp ce vânzările înregistrate pe piețele externe au crescut cu 58%. (Profit.ro)

7. Adidas se așteaptă la o scădere a vânzărilor de circa €1 miliard în China în primul trimestru, pe fondul epidemiei de coronavirus. Compania așteaptă și un profit în scădere cu până la €500 milioane în aceeași perioadă. (Reuters)

8. Dezvoltatorul imobiliar VGP, fondat și controlat de milionarul belgian Jan Van Geet, este în curs de achiziție a unui teren de circa 25 de hectare în Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov) de la Willbrook, companie deținută indirect de cel mai bogat israelian, pentru primul parc logistic al companiei din zona Bucureștiului. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Bittnet a atras 9 milioane de lei de la investitori pe BVB – Cronica de Business
Marca Dacia și fabrica din Mioveni pot fi separate de Renault într-o nouă companie – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău