Fitch Ratings a anunțat că un default a obligațiunilor emise de Rusia este „iminent” – Cronica de Business

1. Rusia a fost retrogradată la al doilea cel mai scăzut nivel de către Fitch Ratings. Agenția a anunțat că un default a obligațiunilor este „iminent” ca urmare a sancțiunilor introduse după războiul din Ucraina. (Bloomberg)

2. Prețurile petrolului au crescut marți cu peste 6%, după deciziile Statelor Unite și Marii Britanii de a interzice importurile din Rusia. (Profit.ro)

3. Americanii plătesc, în medie, cel mai mare preț pentru un galon (~3,8 litri) de benzină înregistrat vreodată: $4.173. (Bloomberg)

4. Bursa de metale din Londra a suspendat tranzacționarea nichelului, după ce o creștere fără precedent a cotației. Prețul nichelului, folosit în bateriile din oțel inoxidabil și pentru vehicule electrice, a crescut cu până la 250% în două zile, ajungând să fie tranzacționat, pentru scurt timp, la peste $100.000 pe tonă marți dimineața. (Bloomberg)

Din Cronica serii: Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat, în această seară, interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale şi cărbune din Rusia. SUA face mişcarea unilateral, fără cooperarea aliaţilor săi europeni, din cauza dezacordului dintre naţiunile europene cu privire la interzicerea aprovizionării cu gaze ruseşti. Statele UE sunt mult mai dependente de la energia rusă decât SUA. (G4Media)

5. Google a anunțat achiziționarea companiei de securitate cibernetică Mandiant pentru $5,4 miliarde, într-o tranzacție în numerar care urmează să fie finalizată până la finalul acestui an 2022. Mandiant se va alătura diviziei Google Cloud. (Link)

6. CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea teritorială din România obține pentru prima dată un rating din partea Fitch Ratings – una dintre agențiile internaționale de profil de top. În urma evaluării, CEC Bank a obținut ratingul de emitent BB. (Hotnews)

7. Compania Coca-Cola a anunţat că îşi suspendă operaţiunile în Rusia. Compania de băuturi carbogazoase s-a confruntat cu o presiune tot mai mare de a se retrage din Rusia, #BoycottCocaCola fiind în tendinţe pe Twitter în ultimele zile. La câteva minute şi PepsiCo a anunţat că şi-a suspendat vânzările, inclusiv de 7up şi Mirinda. Dar va continua să vândă produse esenţiale zilnice, cum ar fi laptele pentru bebeluşi. (News.ro)

8. Grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell a încetat marţi să cumpere petrol din Rusia şi a declarat că va întrerupe complet legăturile cu această ţară. (News.ro)

Din Cronica diminetii: Vânzarea de valute străine va fi suspendată până la 9 septembrie, a anunţat Banca Centrală a Rusiei. Rușii vor putea să schimbe valută străină în ruble în această perioadă „oricând şi indiferent de sumă”. Retragerea numerarului din conturile în valută deschise în băncile ruseşti va fi şi ea limitată la $10.000 de dolari americani până pe 9 septembrie. (Profit.ro)

9. Procurorii federali americani și autoritățile de reglementare investighează achizițiile de acțiuni Activision Blizzard făcute de Barry Diller, Alexander von Furstenberg și David Geffen în ianuarie, cu câteva zile înainte ca producătorul de jocuri video să fie achiziționat de Microsoft. (WSJ)

10. Potrivit unui raport Public Citizen, numărul criptolobbyiștilor din SUA a crescut de la 115, câți erau în 2018, la 320 în 2021. Cheltuielile de lobby pentru acest domeniu au crescut de la $2,2 milioane în 2018 la $9 milioane în 2021. (Protocol)

Ți-ar mai putea plăcea
Slack valorează $17 miliarde și Neogen se extinde – Cronica de Business
Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut pentru a cincea zi consecutiv – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău