Al șaselea sezon al serialului “Peaky Blinders” are astăzi premiera pe Netflix – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este filmul SF “Jurassic World: Dominion” (“Jurassic World: Dominația”). Acțiunea se petrece la patru ani de la evenimentele din precedentul film al seriei, în care Isla Nublar a fost distrusă. Dinozaurii trăiesc acum alături de oameni din întreaga lume, însă echilibrul fragil se poate schimba oricând.

2. Filmul european al săptămânii este producția germană “Enfant Terrible” (“Copilul teribil”) care spune povestea regizorului Rainer Werner Fassbinder. Începutul său de carieră a fost marcat de numeroase eșecuri, însă ulterior numeroase producții realizate de el au ajuns la festivaluri din întreaga lume și a devenit astfel unul dintre cei mai importanți regizori germani.

3. Platforma de streaming Disney+ se lansează în România marți, 14 iunie, cu un catalog format din 700 de filme, 900 de seriale și 150 de producții originale. Pe listă figurează seria de nouă filme “Star Wars” și serialele adiacente “Mandalorian” și “The Book of Boba Fett”, peste 40 de filme din universul Marvel, 280 de filme de la Disney și Pixar, dar și o serie de producții din portofoliul National Geographic. (Pagina de Media)

4. Al treilea sezon al serialului “For All Manking” are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Producția SF a început cu o istorie alternativă a cursei spațiale dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică, în care rușii au ajuns primii pe Lună, iar al treilea sezon ridică miza cu o nouă confruntare: ce națiune va ajunge prima pe Marte?

5. Al șaselea sezon al serialului “Peaky Blinders” are astăzi premiera pe Netflix. Producția spune povestea unei grupări criminale din Birmingham de la sfârșitul Primului Război Mondial, grupare condusă ucigașul fără scrupule Tommy Shelby.

6. Noul documentar “Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet” produs de Netflix are premiera pe platformă miercuri, 15 iunie. Documentarul este regizat de celebrul producător Brian Knappenberger și are 6 episoade cu topicuri diferite despre dezinformare și erodarea adevărului pe internet.

7. Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) au pus în vânzare biletele pentru ediția din acest an, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 17-26 iunie. Prețurile biletelor încep de la 15 lei pentru un film, însă pasionații pot cumpăra pachete de 10, 25 sau 30 de producții la alegere pentru 170 lei, 400 lei și, respectiv, 1000 lei. (Eventbook)

8. Festivalul Retro Summer Festival are loc în perioada 10-12 iunie la Băile 1 Mai, în apropiere de Oradea. Festivalul este dedicat muzicii anilor ‘80 și ‘90, iar printre protagoniști se vor număra Dr Alban, No Mercy sau La Bouche. Prețul unui bilet pentru oricare dintre cele 3 zile este de 145 lei, în timp ce un abonament pentru toate cele trei zile costă 330 lei. (Ia Bilet)

9. Festivalul de Film Central-European CEFF va avea loc în periaoda 16-19 iunie la Cinema Muzeul Ţăranului Român şi Cinema Union din București. Tema principală a festivalului este Metamorfoze și este reprezentată de o serie de scurtmetraje realizate de studenții UNATC, dar și de producții romanești: „Clouds of Chernobyl”, „Călătoria lui Gruber”, „Nu te teme Iacob!” şi „Rosenemil”. (News.ro)

10. Vița de Vie va susține duminică, 12 iunie, un nou concert din seria Acustic. Acesta va avea loc la Filarmonica Brașov, acolo unde Adrian Despot va cânta la chitara acustică. Prețul unui bilet cu acces general este de 99 lei. (Ia Bilet)

Ți-ar mai putea plăcea
Filmul biografic Back to Black despre Amy Winehouse, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment
Premiera săptămânii în cinematografele din România este filmul de acțiune “Greenland” – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău