Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras $8,8 miliarde de dolari pentru programe de imunizare în ţări sărace – Cronica Știrilor Pozitive

1. Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras $8,8 miliarde de dolari de la guverne, companii şi fundaţii caritabile pentru programe de imunizare în ţări sărace, care se vor desfăşura până în 2025. (News.ro)

2. Deși ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de noi cazuri din ultimele două săptămâni, procentul celor infectați este în scădere, 1,77%. Cazurile noi de ieri au fost înregistrate în condițiile în care numărul testelor a fost mai mare. (Adevarul)

3. Un anticorp „biotehnologic” derivat din sângele unui pacient vindecat în SUA, vizat în tratarea COVID-19. Este vorba despre un anticorp monoclonal – adică reprodus într-un număr nelimitat de copii în laborator, pornind de la o celulă umană – derivat în acest caz din sângele unuia dintre primii pacienți vindecați în SUA. Pentru prima dată în lume, a început un studiu în faza 1 pe om, iar primele rezultate sunt așteptate până la sfârșitul lunii iunie. (Hotnews)

4. Doar 177 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Italia. De la 1 martie, atunci când a început să crească exponenţial numărul îmbolnăvirilor, nu a mai existat o scădere zilnică atât de mică. (News.ro)

5. Distanțarea socială (păstrarea distanței fizice și reducerea interacțiunilor) este eficientă în reducerea ratei de răspândire a virusului, conform unor studii bazate realizate de cercetătorii britanici și cei elvețieni. (CNN)

6. Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde au fost vindecaţi aproape 400 de bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2, doar din judeţul Timiş, şi-a reluat, joi, activitatea non-COVID, primii trei pacienţi fiind deja internaţi pe Secţia de Pneumoftiziologie. (Hotnews)

7. New York City a înregistrat cel mai mic număr de cazuri noi de la începutul crizei până în prezent.

8. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a lansat un apel la ridicarea până la sfârşitul lui iunie a tuturor restricţiilor şi controalelor la frontierele interne ale UE introduse pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19. (Hotnews)

9. Guvernul acordă ajutoare de urgenţă în valoare de peste 500.000 de lei pentru aproape 200 de familii şi persoane singure aflate în situaţii dificile în urma unor incendii, inundaţii sau cu probleme de sănătate grave. (News.ro)

10. Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 începând din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, a informat joi guvernul de la Sofia. De la 1 iunie, Bulgaria primește călători din spațiul UE fără a le mai impune intrarea în carantină. (Link)

11. Traficul aerian global de pasageri a crescut cu 30% în mai, față de nivelul extrem de scăzut din aprilie, deoarece companiile aeriene au redus prețul biletelor interne în medie cu 23%, pentru a încuraja revenirea clienților, se arată în raportul Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA). (Profit.ro)

12. Iranul l-a eliberat pe fostul soldat american prizonier Michael White, care se întoarce joi în Statele Unite, după ce un om de știință iranian eliberat de Washington a ajuns la Teheran, într-un posibil schimb de deținuți între cele două țări inamice. (Hotnews)

13. SpaceX a lansat o nouă serie de 60 de sateliți pentru proiectul Starlink, care a ajuns deja la 480 de sateliți plasați pe orbită. Falcon 9, racheta folosită, a doborât cu această ocazie un nou record de refolosire, aflându-se la al cincilea zbor. (TechCrunch)

14. Roverul ”Perseverance” al NASA va fi lansat spre Marte pe data de 17 iulie, acesta fiind trimis pentru a permite o mai bună înțelegere a geologiei Planetei Roșii și pentru a căuta urme ale formelor de viață de demult, potrivit agenției spațiale americane. (Hotnews)

15. Călătoriile Uber sunt la -70% față de anul trecut, în ceea ce reprezintă o ușoară revenire față de primul trimestru. Din cauza pandemiei, în aprilie Uber era la -80% YoY. (Bloomberg)

16. Competiţiile fotbalistice în Italia se reiau la 12 iunie, cu semifinala retur a Cupei Italiei dintre Juventus şi AC Milan, a anunţat ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora. (News.ro)

17. Boardul NBA a aprobat planul de a relua sezonul la 31 Iulie. Toate meciurile se vor desfășura la Disney World, în Florida. (Reuters)

18. Vânzarea cărţilor unor autori ca Reni Eddo-Lodge, Ibram X Kendi şi Robin DiAngelo, care luptă împotriva rasismului şi a supremaţiei rasei albe, a înregistrat o creştere în Statele Unite şi Marea Britanie după izbucnirea protestelor generate de uciderea lui George Floyd. (News.ro)

19. „Pursuit As Happiness”, povestire necunoscută a lui Ernest Hemingway care relatează căutarea unui uriaş peşte sabie, a fost publicată pentru prima dată, în ediţia de săptămâna aceasta a New Yorker. (News.ro)

20. Orange, Fundatia Orange si Asociatia Salvati Copiii au oferit tablete si acces la internet copiilor din medii defavorizate pentru ca acestia sa poata continua scoala online. (Link)

Fotografia dimineții – O femeie și un bărbat se țin de mână în Hyde Park din Londra, în timpul protestelor față de uciderea lui George Floyd. Dylan Martinez / Reuters:
Ți-ar mai putea plăcea
România a înregistrat ieri cel mai mic număr de noi cazuri din ultimele două luni – Cronica Știrilor Pozitive
Numărul pacienților declarați vindecați la nivel global a depășit 3 milioane – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău