Alianţa USR-Plus şi-a prezentat candidaţii pentru primăriile de sector – Cronica dimineții

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, referitor la posibilitatea introducerii carantinei în anumite localităţi, că deocamdată nu este necesar, dar odată cu evoluţia nefavorabilă autorităţile se gândesc şi la această variantă. El a spus şi că trebuie făcută o analiză în ce priveşte turismul de pe Valea Prahovei şi de pe litoral, întrucât acolo merge populaţie din toată ţara şi apoi se întoarce, făcând transmitere comunitară în localităţi, în contextul în care în zonele turistice măsurile de protecţie se respectă cel mai puţin. (News.ro)

2. Testele clinice arată că un vaccin-candidat împotriva SARS Cov-2 ar fi sigur şi eficient, a anunţat duminică China National Biotec Group (CNBG), un al doilea vaccin-candidat al firmei care dă rezultate încurajatoare în cadrul unor teste clinice. Acest vaccin experimental, dezvoltat de o filială a CNBG din Beijing le-a indus anticorpi de nivel înalt tuturor paricipanţilor inoculaţi în faza 1/2 a testului clinic – 1.200 de persoane sănătoase, potrivit unor date preliminare. (News.ro)

3. Alianţa USR-Plus şi-a prezentat, duminică, candidaţii pentru primăriile de sector – Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Ana Ciceală, Simona Spătaru, Alexandru Dimitriu şi Alexandru Gâdiuţă. Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a precizat că negocierile cu PNL pentru candidaţi comuni la primăriile de sector rămân deschise şi aşteaptă să vadă şi care sunt propunerile PNL pentru aceste sectoare. (News.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

4. Banca Transilvania a continuat să câștige cotă de piață în 2019 și și-a consolidat poziția de lider în topul băncilor din România, în timp ce BCR și BRD au crescut sub media sistemului. ING Bank a avut încă un an de creștere rapidă și a ajuns pe locul 4 de pe 6. (Profit.ro)

5. Președintele în exercițiu, Andrzej Duda, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale desfășurate ieri în Polonia. Conform exit poll-urilor, Duda a obținut 42% din voturi, în timp ce principalul contracandidat, primarul Varșoviei, e creditat cu 30%. Prezența la vot a fost de 63%, cea mai ridicată din 1995 până în prezent. (WSJ)

6. 4,3 milioane de americani nu au reușit să-și plătească luna trecută rată la creditul ipotecar. Este cel mai ridicat număr din 2011 până în prezent. (CNN)

7. Un tribunal de la Los Angeles a dispus ca serviciile americane de imigraţie să elibereze 124 de copii imigranţi încarceraţi în trei centre de retenţie, în vederea unei evitări a îmbolnăvirii cu covid-19. Două dintre cele trei centre înregistrează cazuri de covid-19 şi ar putea deveni importante focare de contaminare. (News.ro)

Una din Cronica de Carte: Amazon a dat publicității lista celor mai bune cărți pentru prima parte a anului 2020, respectiv un top 20, dar și cele mai bune cărți pe 12 categorii diferite. Pe primele trei locuri, se regăsesc volumele ”The Girl with the Louding Voice”, de Abi Daré, ”Hidden Valley Road: Inside the Mind of an American Family”, de Robert Kolker și ”The Ballad of Songbirds and Snakes”, de Suzanne Collins. (BookRiot)

8. Consiliul Naţional al Audiovizualului din Israel a decis interzicerea difuzării pe teritoriul ţării a postului evanghelic american GOD TV, pe motiv că acesta ar încerca să-i convertească pe evrei la creştinism. (Link)

9. Bob Dylan a rescris istoria topului muzical din Marea Britanie, devenind cel mai vârstnic cântăreţ care a ajuns pe primul loc în acest clasament cu un album ce conţine piese originale. (Hotnews)

10. CFR Cluj a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (1-0), de formaţia CS Universitatea Craiova, în etapa a cincea a play-off-ului Ligii I, ultima a turului. Prin acest succes, oltenii se apropie la un punct de liderul din Cluj. (News.ro)

Fotografia dimineții – Cum poartă un american masca de protecție în avion:

Ți-ar mai putea plăcea
PLUS și USR continuă alianța politică – Cronica dimineții
Epidemiologul Octavian Jurma: Niciun alt guvern din lume nu și-a lăsat oamenii să moară de COVID-19 într-o asemenea măsură – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău