Samsung, scădere de 56% a profitului operațional – Cronica de Business

1. Grupul de investitori israelieni Longbridge pregătește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu peste 1.000 de apartamente pe un teren din București pe care George Pădure, fost primar al Sectorului 1, a eșuat cu proiectul Sigma Residence. (Profit.ro)

2. Bursa din Hong Kong a renunțat la planul de a prelua bursa de la Londra, mișcare care ar fi costat aproape £30 miliarde. (Sky News)

3. Producătorii auto Volvo și Geely își vor uni diviziile de motoare pentru a reduce costurile și a se concentra pe sectorul de automobile electrice. (Bloomberg)

4. Boeing vizează preluarea unei pariticipatii minoritare, în valoare de $20 milioane, în compania de turism spațial Virgin Galactic. (CNBC)

5. Compania spaniolă de infrastructură telecom Cellnex va prelua divizia de telecomunicații a britanicilor de la Arqiva în schimbul a £2 miliarde. Spaniolii vor deveni, astfel, cel mai mare operator de infrastructură wireless din Marea Britanie. (Financial Times)

Bonus:

6. Compania olandeză KLM Royal Dutch Airlines estimează o creștere de 7-8% a pasagerilor transportați din România în acest an, de la 290.000 de pasageri anul trecut. (News.ro)

7. Samsung așteaptă o scădere de 56% a profitului operațional în al treilea trimestru, până la valoarea de $6,44 miliarde, cifră puțin peste estimările analiștilor. (Reuters)

8. Startup-ul indian din domeniul ospitalității Oyo a atras investiții în valoare de $1,5 miliarde, la o evaluare de $10 miliarde. (Bloomberg)

9. O firmă IT deschisă de un american la Cluj a obținut un împrumut de €7,5 milioane de la Banca Europeană pentru Investiții, prin așa-numitul Plan Juncker, pentru a crea tehnologii software și hardware bazate și pe inteligență artificială, care să fie folosite de restaurante să-și gestioneze deșeurile alimentare. (Startup Cafe)

10. Geiger Transilvania, companie cu capital german care construieşte drumuri în România, şi-a majorat afacerile cu 43% în 2018 şi a ajuns la 176 milioane lei. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Turismul românesc a scăzut aproape la jumătate în luna ianuarie comparativ cu perioada similară a anului trecut – Cronica de Business
Microsoft ar putea prelua TikTok în SUA – Cronica de Business