Piața luxului a crescut și Jaguar Land Rover lucrează cu BMW – Cronica de Business

1. Piaţa articolelor de lux a crescut în 2018 cu 5%, la €1,2 trilioane, datorită consumului accelerat din China. Cu o clasă de mijloc în creştere, consumatorii din China acoperă în prezent 33% din achiziţiile globale de articole de lux şi se preconizează să atingă 46% din această piaţă. (News.ro)

2.  Acțiunile Hertz au crescut cu 8% după ce compania de închirieri auto a anunțat introducerea unui produs care permite șoferilor să se “aboneze” la o mașină, fără a fi necesar să o cumpere. Pachetele costă $999 sau $1.399 lunar și includ dreptul de a schimba autovehiculul de două ori pe lună, mentenanță, asistență rutieră și asigurare în caz de accident sau daună. (CNBC)

3. A&D Pharma Marketing&Sales preia de la Teva Pharmaceuticals anumite active constând, în principal, în contracte de distribuție încheiate de Teva, în calitate de furnizor, cu diverși distribuitori, pentru distribuția cu ridicata a anumitor produse farmaceutice și parafarmaceutice. (Profit.ro)

4. VW, brandul auto principal al Volkswagen AG, va elimina 4.000 de joburi în departamentele administrative din Germania, însă va adăuga alte 2.000 în zona de IT în următorii patru ani.  (Bloomberg)

5.  Jaguar Land Rover și BMW și-au unit forțele pentru a dezvolta tehnologii destinate motoarelor auto electrice. (BBC)

Bonus:

6. Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au semnat un parteneriat cu Element Industrial, companie înființată de Ionuț Dumitrescu și managerul Muler Onofrei, în baza căruia vor dezvolta împreună proiectul Eli Park 1, situat în zona Chitila-Buftea, din apropierea Capitalei. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Inflația în Germania a crescut la cel mai ridicat nivel de după unificarea din 1990 – Cronica de Business
Comerțul a crescut în primul trimestru cu 28%, peste rata inflației, în ritm anual – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău