Amazon, FedEx, DoorDash și alte companii, în special din zona de livrări, au început să renunțe la roboți – Cronica de Tehnologie

1. Twitter le cere unora dintre angajații pe care tocmai i-a concediat să se întoarcă. Noua conducere a realizat că are nevoie de unii dintre aceștia pentru a construi funcțiile prioritare, în vreme ce alții au fost concediați din greșeală. Twitter a disponibilizat recent aproape 3.700 de angajați. (News.ro)

2. Medibank, una dintre cele mai mari companii de asigurări din Australia, spune că nu va plăti recompensa cerută de hackeri după un recent atac cu ransomware. Oficialii companiei spun că plata recompensei nu garantează returnarea datelor furate și nici nu va împiedica publicarea acestora. Datele a aproximativ 4 milioane de clienți Medibank au fost compromise într-un atac ce a avut loc luna trecută. (The Guardian)

3. Apple anunță creșterea timpilor de livrare pentru iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, citând cererea mare și reducerea volumului livrat de furnizori. Cea mai avansată fabrică de iPhone a Foxconn funcționează la capacitate limitată după ce guvernul chinez a decis săptămâna trecută să izoleze regiunea Zhengzhou din cauza cazurilor de COVID-19. (Bloomberg)

4. Amazon, FedEx, DoorDash și alte companii, în special din zona de livrări, au început să renunțe la roboți sau să regândească planurile care-i implică pe aceștia. Este o chestiune atât de costuri, cât și de funcționalitate, roboții nefiind deocamdată suficient de abili. (WSJ)

5. Abonamentul Netflix Basic with Ads este impredictibil în ceea ce privește conținutul și momentul în care sunt afișate reclamele. Cele 4-5 minute de publicitate pe oră pot consta în reclame a căror poziționare diferă de la un titlu la altul. Unele seriale nu afișează reclame deloc, în vreme mai multe filme și seriale nu sunt disponibile pentru acest abonament. (The Verge)

6. Twitter pare să amâne lansarea noii versiuni a abonamentului Blue cu funcție de verificare a profilului. Acesta ar urma să fie lansat pe 9 noiembrie, la o zi după alegerile intermediare din Statele Unite. În noua versiune, Blue va costa $8 pe lună. (NYTimes)

7. Apple vrea să afișeze reclame în meciurile de fotbal din MLS, pe care le va transmite în direct începând din februarie 2023. Compania construiește în prezent o rețea de reclame pentru live TV și discută în acest sens cu mai mulți parteneri. (Bloomberg)

8. În loc de „Hey, Siri!”, asistentul digital construit de Apple va putea, pe viitor, să fie invocat doar cu „Siri”. Compania americană lucrează în prezent la această facilitate, a cărei dezvoltare este mult mai complicată decât s-ar părea la prima vedere. Implementarea acestei schimbări ar putea avea loc anul viitor sau chiar tocmai în 2024. (Profit.ro)

9. Pierderile forțează minerii de bitcoin să vândă echipamentele scumpe de minare. De la peste $100 pe suta de terahashes anul trecut, acestea se vând acum cu sub $25. Argo Blockchain, de exemplu, a scos la vânzare 3.800 de echipamente proaspăt achiziționate, nescoase din cutii. (WSJ)

10. AMD a anunțat primele plăci video bazate pe arhitectura RDNA 3. RX 7900 XTX ($999) și RX 7900 XT ($899) vor fi livrate începând cu 13 decembrie și promit îmbunătățiri semnificative de performanță pentru jocurile rulate în 4K. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Veniturile Microsoft au crescut în ultimul trimestru cu 18%, in ritm anual, fiind de $62 de miliarde – Cronica de Tehnologie
Mai multe departamente de poliție din California și Georgia urmăresc vehicule și oameni cu drone autonome – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău