Uber și WeWork, „gaură” de $5 miliarde pentru SoftBank – Cronica de Business

1. Grupul Zentiva a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est ale companiei Alvogen. Alvogen ECE comercializează peste 200 de medicamente generice și OTC-uri în mai multe arii terapeutice, constând din branduri recunoscute – Lactacyd, Persen, EuBiotic și multe altele –  cu poziții de lider pe 14 piețe cheie din ECE, precum Rusia, România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și piețe din regiunea balcanică. (Profit.ro)

2. Gigantul din domeniul modei Kering, care deține branduri de top precum Gucci, Yves Saint Laurent și Bottega Veneta, a înregistrat o cifră de afaceri de €3,88 miliarde în al treilea trimestru, în creștere cu 14,2% față de perioada similară din 2018. (Vogue Business)

3. Startup-ul Fair, care operează închirieri de mașini pe bază de abonament în SUA, va renunța la 40% dintre angajați. Compania, evaluată la $1,2 miliarde, este una dintre entitățile susținute de SoftBank, care a injectat $500 milioane. (TechCrunch)

4. SoftBank așteaptă pierderi de cel puțin $5 miliarde ca urmare a „pariurilor” pe companii precum Uber și WeWork, care au înregistrat scăderi dramatice în valoare în ultimele luni. (Bloomberg)

5. Casa de licitații Sotheby’s a vândut o sticlă de whisky, Macallan, cu £1,5 milioane. (Metro)

Bonus:

6. Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producător de bere din lume, a pierdut $20 miliarde, echivalentul a 11%, din capitalizarea bursieră astăzi, după ce a anunțat că rata de creștere a profitului a încetinit în al treilea trimestru. (Bloomberg)

7. România este cel mai mare producător de haine și încălțăminte din Europa, cu 9.000 de firme care angajează 400.000 de salariaţi. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
PIB-ul Ucrainei s-a contractat cu 30% în primele trei trimestre din acest an – Cronica de Business
Teraplast, profit cu 39% mai mare – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău