Ambasadorul SUA la Bucureşti a atacat oligarhii cu legături politice și baronii care controlează interesele de afaceri – Cronica dimineții

1. România ar putea primi 45 miliarde euro de la Uniunea Europeană între 2021 și 2027. (StirileProtv)

2. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, s-a referit ieri la capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor de a controla interesele de afaceri şi de a limita competiţia pe piaţa liberă, despre care a afirmat că trebuie să ia sfârşit. De asemenea, el a subliniat că românii pleacă din ţară pentru că îşi pierd speranţa că România va scăpa de ” corupţia endemică generată de comunism şi perpetuată de baronii corupţi”. (News.ro)

3. Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că renunţă la protestul generat de eliminarea pensiilor speciale, începând din data de 24 februarie, iar şedinţele de judecată vor fi reluate în program obişnuit. (News.ro)

4. Oficiali ai serviciilor secrete americane i-ar fi avertizat pe parlamentarii din Camera Reprezentanților că Rusia va încerca să influențeze alegerile prezidențiale din acest an pentru a ajuta la realegerea președintelui Trump. (NYTimes)

Una din Cronica de Tehnologie: Cel mai mare broker de date financiare din Statele Unite, Yodlee, vinde informații pe baza cărora utilizatorii pot fi identificați, în ciuda faptului că acesta susține că datele sunt anonime. Pe baza datelor vândute de Yodlee, se poate vedea, printre altele, unde și cât timp petrec utilizatorii la cumpărături. (Vice)

5. Locuitorii unui sat din centrul Ucrainei au aruncat cu pietre în autocarele care transportau 70 de persoane evacuate din China. Confruntarea cu poliția a durat mai multe ore, locuitorii fiind nemulțumiți că evacuații au fost transportați la un centru din apropiere, pentru a fi plasați în carantină.  (Time)

6. Aurul a atins ieri 1.621,6 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel al prețului din 15 februarie 2013.  (Hotnews)

7. Susținerea președintelui Trump în rândul antreprenorilor americani a ajuns la 64%, cel mai ridicat nivel de la preluarea mandatului. (CNBC)

8. Roger Stone, fostul partener al președintelui Trump, a fost condamnat la 40 de luni de închisoare, de către un judecător federal. (WashingtonPost)

9. HBO Max, care se va lansa în Mai, va fi disponibil pe YouTube TV au anunțat cei de la WarnerMedia. HBO și Cinemax vor fi de asemenea disponibile pe platformă, pentru prima oară. (CNN)

10. Ianis Hagi a marcat două goluri aseară, în meciul de Europe League pe care Glasgow Rangers l-a jucat cu Braga, iar Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai. Mai multe din sport în Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Coperta ultimului număr The Economist:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Kovesi a anunțat că e suspectă pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă
În România s-au închis, după Revoluție, 7.000 de biblioteci – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău