Google a lansat prima versiune de Android 11 pentru dezvoltatori – Cronica de Tehnologie

1. Media săptămânală a download-urilor de aplicații din China în prima jumătate a lunii februarie a fost cu 40% mai mare decât media săptămânală din 2019. Stând în casă din cauza coronavirusului, chinezii au descărcat în această perioadă 222 milioane de aplicații și jocuri doar din App Store. (FT)

2. Google a lansat prima versiune de Android 11 pentru dezvoltatori. Varianta finală a versiunii care va pune accentul pe securitate și intimitate urmează să fie lansată undeva în Q3. (Profit.ro)

3. Coinbase va putea emite carduri de debit cu Bitcoin, după ce a devenit membru Visa Principal. (Forbes)

4. Acțiunile Groupon au scăzut cu 38% după ce a pierdut 7 cenți pe acțiune în ultimul trimestru. Compania plănuiește să renunțe la vânzarea de bunuri și să se reinventeze ca un marketplace pentru experiențe locale. (Bloomberg)

5. Cel mai mare startup de livrare pentru mâncare din India, Swiggy, primește o finanțare de $113 milioane. Compania ajunge astfel la o evaluare de $3.6 miliarde. (TechCrunch)

6. Utilizatorii britanici vor pierde protecția GDPR după Brexit. Google va trece utilizatorii britanici sub jurisdicția Statelor Unite, unde nu vor mai beneficia de aceleași opțiuni pentru protejarea intimității. (Reuters)

7. Cel mai mare broker de date financiare din Statele Unite, Yodlee, vinde informații pe baza cărora utilizatorii pot fi identificați, în ciuda faptului că acesta susține că datele sunt anonime. Pe baza datelor vândute de Yodlee, se poate vedea, printre altele, unde și cât timp petrec utilizatorii la cumpărături. (Vice)

8. Twitter cumpără Chroma Labs, un startup înființat de foști angajați Facebook, care dezvoltă facilități de editare video pentru platformele sociale. (Bloomberg)

9. Google Docs lansează două facilități împrumutate de la Gmail: Smart Compose (sugerează completări ale frazelor folosind AI) și Autocorrect (corectează automat cuvintele, precum tastaturile virtuale ale smartphone-urilor). Prima va fi disponibilă doar celor care plătesc pentru G Suite, iar a doua va fi activată în mod implicit pentru toți utilizatorii. (Profit.ro)

10. Hackerii au postat pe un forum datele personale, inclusiv domiciliul și numărul de telefon, a peste 10,6 milioane de oaspeți ai hotelurilor MGM Resorts. Printre aceștia, se regăsește și CEO-ul Twitter, Jack Dorsey. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
A crescut timpul pe care copiii între 4 și 18 ani îl petrec pe TikTok de la 107 minute pe zi în 2022, la 112 minute pe zi în 2023 – Cronica de Tehnologie
Apple a prezentat un nou iPad Pro, în două versiuni, de 11 inch și de 12,9 inch – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău