Americanii se uită mai mult la serviciile de streaming pe televizor, decât la canalele transmise aerian sau prin cablu – Cronica de Tehnologie

1. Snap nu va mai produce drona Pixy de $230, le-a transmis CEO-ul Evan Spiegel angajaților. Compania încearcă o nouă strategie de prioritizare a resurselor, în contextul socio-economic actual și după ce în al doilea trimestru a avut cele mai slabe vânzări de la înființare. (Profit.ro)

2. Americanii se uită mai mult la serviciile de streaming pe televizor, decât la canalele transmise aerian sau prin cablu. În iulie, streaming-ul a ajuns la 34,8% cotă de piață, în vreme ce celelalte două au 21,6% respectiv 34,4%. Dintre serviciile de streaming, cel mai bine stau Netflix cu 8% și YouTube cu 7,3%. (Variety)

3. Un dezvoltator spune că VPN-urile de iPhone pierd date, expunând utilizatorii, iar Apple cunoaște problema, dar nu face nimic. Analiza acestuia arată că doar o parte a traficului realizat de utilizator trece prin VPN-urile furnizate de aplicațiile pentru iOS. (Michael Horowitz)

4. Google va lansa două update-uri pentru motorul său de căutare în următoarele săptămâni, promițând rezultate mai relevante (pentru engleză) prin penalizarea mai aspră a clickbait-urilor. În ultimii ani, Google a făcut mai multe promisiuni de acest gen, fără rezultate notabile, în vreme ce, între reclame și spam, din ce în ce mai mulți utilizatori au ajuns să folosească Google doar pentru a căuta pe Reddit. (Profit.ro)

5. Galaxy Watch 5 (de la $280) aduce îmbunătățiri minore, în vreme ce autonomia și noul controller touch nu sunt deloc grozave. Părțile bune sunt designul, rezistența și faptul că este mai puțin legat de ecosistemul Samsung. (The Verge, review)

6. Crypto.com a disponibilizat în ultima vreme mai multe sute de angajați fără să facă public acest lucru. Asta pe lângă cei 260 de angajați (5% din forța de muncă) pe care compania a anunțat în iunie că-i va disponibiliza. (The Verge)

7. Apple Pay este acum activat pe 75% din iPhone-urile americanilor, după ce, în urmă cu doi ani, acest procent era la 50%. La opt ani de când a fost lansat, serviciul este acum acceptat ca formă de plată de aproximativ 90% dintre retailerii americani, conform Apple. (WSJ)

8. Qualcomm vrea să revină pe piața procesoarelor pentru servere, la doar patru ani după ce a decis să iasă de pe această piață. Compania caută clienți pentru un cip rezultat în urma achiziției Nuvia de anul trecut, iar AWS, care este unul dintre cei mai mari cumpărători de cipuri pentru servere, a acceptat să-l testeze. (Bloomberg)

9. Galaxy Z Flip 4 oferă performanțe tehnice foarte bune și reușește să aducă autonomia la un nivel decent. Pe de altă parte, fotografiile făcute cu acesta nu se ridică la nivelul telefoanelor din aceeași gamă de preț și există semne de întrebare privind durabilitatea. (9to5Google, review)

10. Aplicația Instagram de iPhone blochează descărcarea cu sunet a Reel-urilor înainte de a fi postate, pentru ca utilizatorii să nu le mai poată prelucra aici, pentru a le posta doar pe TikTok. Pentru că opțiunile de editare sunt mai bune pe Instagram, mulți creatori foloseau Instagram pentru a edita clipurile și le descărcau fără să le posteze. În schimb, le postau pe TikTok. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Site-urile și aplicațiile cu filme și seriale piratate câștigă în jur de $1.3 miliarde pe an – Cronica de Tehnologie
Americanii vor trebui să folosească recunoașterea facială pentru a plăti taxele online – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău