Amsterdam introduce restricții pentru turiști în zona istorică a orașului – Cronica de Turism

1. Amsterdam a anunțat noi măsuri pentru protejarea locuitorilor de efectele negative ale turismului de masă. Din luna mai, autoritățile vor interzice fumatul țigărilor cu marijuana în spațiile publice din zona istorică a orașului, iar localurile se vor închide cel târziu la ora 01:00. Locuitorii din zonă reclamă de ani de zile că în centrul istoric infracționalitatea este ridicată din cauza consumului de alcool și țigări cu marijuana în exces, elemente care atrag numeroși traficanți de droguri. (Hotnews)

2. Operatorul aerian Croatia Airlines a reluat zborurile sezoniere pe ruta București – Split (Croația), care vor avea loc în fiecare zi de miercuri și vineri. Zborurile vor fi efectuate cu aeronave De Havilland Canada Dash 8-Q400 care au o capacitate de 76 de locuri. (Aviation Headlines)

3. Danemarca a inaugurat o nouă atracție turistică: buncărul nuclear Regan West construit în perioada 1963-1969 a fost transformat în muzeu și se află la o adâncime de 60 de metri sub un deal, la circa 400 de kilometri de capitala Copenhaga. Turiștii vor putea parcurge tunelurile buncărului pe un traseu cu o lungime de 2 kilometri pe parcursul a 90 de minute, timp în care vor vedea circa 40% din suprafața buncărului. (Schengen Visa Info)

4. Turiștii români folosesc tot mai frecvent zboruri combinate pentru a ajunge la destinațiile preferate de vacanță. 40% dintre itinerariile de călătorie achiziționate pe platforma Vola au fost formate din zboruri cu două sau mai multe companii aeriene. Turiștii aleg o astfel de opțiune pentru a beneficia de ore de decolare mai prietenoase și de prețuri mai mici. (News.ro)

5. Travelator propune o vacanță de vară în Corfu pentru numai 220 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Animawings pentru 78 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Steve Apartments pentru 284 de euro. Perioada călătoriei este 31 iulie – 7 august. (Travelator)

6. Franța intenționează să introducă un bilet național valabil pentru toate călătoriile cu mijloacele de transport public din țară, inclusiv cu transportul public local și cu trenurile, cel târziu în anul 2025. Un astfel de bilet a devenit disponibil anul trecut în Germania, acolo unde un abonament lunar de 49 de euro permite călătorilor să folosească orice mijloc de transport. (International Railway Journal)

7. Platforma de turism New Deal Europe (NDE) anticipează o creștere semnificativă a interesului din partea turiștilor pentru zona de Sud-Est a Europei. Platforma menționează în special creșterea interesului pentru Croația și Slovenia, precum și pentru țări balcanice care nu au aderat încă la Uniunea Europeană, precum Albania. (Economedia)

8. Lucrările pentru extinderea terminalului de plecări de la aeroportul din Cluj-Napoca vor începe în curând și vor fi încheiate până la sfârșitul acestui an. Proiectul prevede construcția a două porți de îmbarcare pentru zboruri externe și unei porți de îmbarcare pentru zboruri interne, iar suprafața terminalului va crește cu 7.200 de metri pătrați. (Boarding Pass)

9. Aeroportul din Satu Mare va beneficia de un nou terminal de pasageri până la sfârșitul acestui an, iar actualul terminal va fi extins, în timp ce pistă va fi reabilitată. De asemenea, proiectul prevede și achiziționarea unor echipamente de securitate de ultimă generație. (Boarding Pass)

10. Aeroporturile din Europa au avut 1,94 miliarde de pasageri în 2022, aproape dublu comparativ cu 2021, dar cu 21% sub nivelul înregistrat în 2019, ultimul an pre-pandemic. Cel mai aglomerat aeroport a fost Istanbul (64 milioane de pasageri), urmat de London Heathrow (61 milioane) și Paris Charles de Gaulle (58 de milioane). (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite vor permite accesul turiștilor europeni vaccinați din 1 noiembrie – Cronica de Turism
Spania, Cehia și Elveția au modificat condițiile de intrare pentru turiștii români – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău