ANAF a făcut sesizări penale, către Poliție, unui număr de 52.976 de firme, care nu au virat la buget contribuții și impozite reținute – Cronica de Business

1. Investițiile nete realizate în economia națională au însumat 57,25 miliarde de lei, în primele șase luni ale acestui an, în scădere cu 0,8% față de intervalul similar din 2021, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. (News.ro)

2. Germania nu susține un plafon de preț pentru gazul din Rusia, deoarece unele țări sunt încă dependente de această aprovizionare, a declarat ministrul Economiei Robert Habeck. Nici Austria nu susține măsura, a anunțat ministrul Energie. (Bloomberg)

3. Liderul de sindicat al combinatului Alro susține că societatea riscă să fie închisă în primăvara anului viitor, dacă prețurile la energie și gaze vor continua să crească. El susține că cei peste 2.000 de angajați ar fi fost deja anunțați de închiderea până în luna mai. (Profit.ro)

4. ANAF a trimis săptămâna aceasta aproape 53.000 de dosare către poliție, fără a fi verificate dacă cumva din cauza statului nu au reușit antreprenorii să plătească taxele la buget, lucru confirmat chiar de președintele Fiscului, Lucian Heiuș. Potrivit acestuia, urmează că Inspectoratul General al Poliției Române să transmită informațiile fiecărui inspectorat județean de poliție pentru a începe acțiunile specifice privind cercetarea penală. ANAF nu a verificat dacă firmele nu și-au plătit taxele pentru că ar avea la rândul lor de încasat de la stat. (Hotnews)

5. Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) în primele șapte luni ale acestui an a crescut cu aproape 5,9 miliarde euro, la 18,77 miliarde euro, în condițiile în care exporturile au urcat cu 23,9%, iar importurile s-au majorat cu 29%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

6. În semestrul I, au fost date în folosinţă 32.571 de locuinţe, în creştere cu 1.216 locuinţe, faţă de semestrul I 2021, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

7. Dobânda fixă pentru creditele ipotecare pe 30 de ani a ajuns, în SUA, la 5,89%. Este cel mai ridicat procent înregistrat din 2008 până în prezent. (WSJ)

8. India a anunțat că importurile de petrol rusesc au crescut, în ultimele luni, de 6 ori, de la 2% din total la 12%. (Bloomberg)

9. Mercedes-Benz Vans şi Rivian vor să înfiinţeze o companie mixtă pentru a produce furgonete electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România, în următorii câţiva ani, potrivit unui anunţ al Mercedes- Benz Vans, care a urcat acţiunile Rivian cu peste 5%. (News.ro)

10. Ernst & Young (EY) a anunțat că intenţionează să-şi separe diviziile de audit şi de consultanţă în două companii separate, pentru a reduce din preocupările autorităţilor de reglementare în ceea ce privește potenţialele conflicte de interese. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările de cuburi Rubik, plus 20% în 2020 – Cronica de Business
GM introduce Hummerul electric – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău