ANAF va declanșa până la finalul anului 150.000 de controale – Cronica de seara

1. Procurorul care a instrumentat dispariţia adolescentei de la Caracal a fost suspendat din funcţie. El este acuzat de gravă neglijenţă de către Inspecţia Judiciară. (News.ro)

2. ANAF va declanșa până la finalul anului circa 150.000 de controale vizând evaziunea fiscală și munca nedeclarată, „la negru”. (Profit.ro)

3. Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la Primăria Municipiului Bucureşti. Decizia a fost luată cu votul a 96,30% din voturile membrilor cu drept de vot ai filialei din Capitală (News.ro). Tot pe subiect, un sondaj comandat de Nicușor Dan o indică pe Gabriela Firea favorită la câștigarea unui nou mandat la Primăria Bucureștiului, cu 29%. (G4Media)

Una din Cronica de Business: Vodafone România şi UPC România au finalizat procesul de achiziţie. (News.ro)

4. Grupul Volkswagen a fost cel mai mare constructor auto din lume în primele șase luni ale anului, cu vânzări de 5.37 milioane de unități. Toyota a ocupat locul doi la numai 60.000 de unități în spate. Alianța Renault-Nissan a încheiat pe poziția a treia cu 5.21 milioane de unități. (Automarket)

5. Piața globală a smartphone-urilor a scăzut pentru al șaptelea trimestru consecutiv. (Profit.ro)

6. Oamenii de știință au creat o lentilă de contact care dă zoom la o clipire dublă. Aceasta funcționează pe baza semnalelor electrice generate de mișcările fine ale ochiului, numite semnale electrooculografice. (DesignBoom)

7. O analiză FAA realizată după prima prăbușire a unui avion Boeing 737 MAX a arătat că existau șanse mari ca o tragedie similară să se repede în lunile următoare. Oficialii au decis însă doar să avertizeze și să instruiască piloții, pentru a da timp producătorului să vină cu o soluție permanentă. (WSJ)

8. Woodstock 50, festivalul care trebuia să aibă loc în această lună, a fost anulat. (Variety)

9. Persoanele care merg la sală, pentru a face exerciții, în prima parte a zilei, slăbesc mai ușor decât cele care merg în a doua parte a zilei. (NYTimes)

10. În Suedia le este interzis părinților să-și numească bebelușii Ikea, Elvis, Metallica sau Superman.

Fotografia serii – Coperta ultimului număr Bloomberg BusinessWeek:

Ți-ar mai putea plăcea
Austria vrea construirea unui gard la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia – Cronica serii
România și Franța sunt țările din UE cu cel mai ridicat deficit de cont curent în primul trimestru al anului 2021 – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău