Angajații din aeroporturile spaniole au anulat greva programată de Crăciun și Anul Nou – Cronica de Turism

1. Operatorul aerian HiSky a prezentat orarul de vară 2023, care va intra în vigoare în luna martie. Compania va opera zboruri din București spre Cluj-Napoca, Timișoara, Bruxelles, Dublin, Malaga și Tel Aviv, iar din Cluj-Napoca spre Dublin și Tel Aviv. De asemenea, vor fi operate și rutele Iași – Dublin și Baia Mare – Paris. (Airlines Travel)

2. Compania low-cost Wizz Air a anunțat creșterea numărului de zboruri săptămânale pe trei dintre rutele pe care le operează de pe aeroportul din Cluj-Napoca. Astfel, spre Bruxelles (Charleroi) există 7 zboruri pe săptămână, spre Milano (Bergamo) 11 zboruri pe săptămână, iar spre Paris (Beauvais) 9 zboruri pe săptămână. (Aviation Headlines)

3. Localitatea Rășinari din județul Sibiu, situată la numai 8 kilometri de orașul Sibiu, se numără printre cele 32 de localități din întreaga lume care au câștigat competiția “Cele mai bune sate turistice din lume” realizată de Organizația Mondială a Turismului. Criteriile care au stat la baza selectării câștigătorilor sunt resursele culturale și naturale din destinație, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitatea economică, socială și a mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanță și prioritizarea turismului, infrastructura și conectivitatea, sănătatea, siguranța și securitatea, precum și fotografiile și videoclipurile de prezentare. (Profit, Organizația Mondială a Turusmului)

4. Angajații de la aeroporturile din Spania au renunțat la o grevă planificată de Crăciun și Anul Nou care risca să anuleze sau să amâne numeroase zboruri ale turiștilor. Greva a fost anulată după ce angajații au primit un bonus de productivitate menționat în contractele de muncă, dar pe care administrația aeroporturilor nu intenționa să-l acorde în acest an. (The Local)

5. Numărul românilor care și-au petrecut vacanta într-o croazieră pe Dunăre a crescut cu 20% în acest an, potrivit armatorului unui vas care organizează croaziere de la Orșova spre porturi din Serbia și Croația. Anul viitor, armatorul va organiza croaziere de 7 zile de la Orșova la Viena. (Profit)

6. Grupul Lufthansa a anunțat modificări majore în cadrul programului de fidelitate începând din anul 2024. Pasagerii vor câștiga punctele la zborurile cu Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Eurowings Discover și Air Dolomiți și așa-numite puncte de calificare la zborurile cu Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Eurowings Discover Air Dolomiti, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines și Luxair pentru a obține calificativul Frequent Flyer. Acesta va fi însă valabil doar un an, comparativ cu doi ani în prezent. (Business Traveller)

7. Travelator propune o vacanță de 7 nopți în Tenerife pentru 265 de euro de persoană. Prețul include transport dus-întors cu Wizz Air pentru 153 de euro de persoană și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Casa Mara Tenerife pentru 224 de euro. Perioada călătoriei este 22-29 martie 2023. (Travelator)

8. Operatorul italian de transport feroviar Trenitalia intenționează să opereze o rută Madrid – Barcelona – Paris cu trenuri Frecciarossa 1000. În ultimii ani, operatorii feroviari europeni au început să se extindă în afara granițelor, pe măsură ce Uniunea Europeană încearcă să dezvolte transportul feroviar ca alternativă la călătoriile cu avionul. (Business Traveller)

9. Locuitorii din Uniunea Europeană au făcut 879 de milioane de călătorii în scop turistic cu cel puțin o noapte de cazare în cursul anului 2021, în creștere cu 23% comparativ cu 2020. 73% dintre călătorii au avut loc în țara natală, comparativ cu numai 58% în 2019, ultimul an pre-pandemic, în timp ce procentul călătoriilor în alte țări din Uniunea Europeană a fost de 12%, comparativ cu 20% în 2019. (Schengen Visa Info)

10. Autoritățile locale din Amsterdam au lansat o campanie numită “Stay Away” prin care încearcă să reducă numărului turiștilor care vor sosi în oraș în 2023. Prin această campanie, Amsterdam vrea să descurajeze turismul practicat de persoanele care vin în oraș în special pentru consumul de droguri, pentru activități intime sau pentru a organiza diverse petreceri. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
CFR Călători nu mai permite cumpărarea de bilete de la personalul de tren pe ruta București – Aeroport – Cronica de Turism
Turiștii români vor putea călători în Bulgaria, Franța și Italia – Cronica de Turism