Copiii de până la 6 ani nu mai intră în carantină la revenirea în România – Cronica de Turism

1. Copiii cu vârsta de până la 6 ani nu vor mai intra în carantină la revenirea în România dintr-o țară aflată pe lista de risc epidemiologic, în contextul în care până acum limita era de 3 ani. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani nu vor intra în carantină dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR. (Hotnews)

2. Compania aeriană Wizz Air a reluat începând din 28 iulie zborurile de la Budapesta către Târgu Mureș. Până în luna octombrie, maghiarii vor opera câte două zboruri pe săptămână între aceste destinații, în zilele de miercuri și duminică. Începând din noiembrie, frecvența va crește la 5 zboruri pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică. (Wizz Air)

3. Compania aeriană British Airways a anulat toate zborurile operate pe ruta Londra – București în perioada 1-31 august. Zborurile pe această rută ar urma să fie reluate începând din 2 septembrie. De asemenea, compania a amânat pentru a treia oară reluarea zborurilor pe ruta Londra – Cluj-Napoca. Cel mai recent, ruta trebuia operată de la începutul lunii iulie, însă acum a fost amânată până în 17 august. (Boarding Pass)

4. Operatorul low-cost Blue Air a anunțat că pasagerii care aveau bilete pe rutele București – Londra și Cluj-Napoca – Londra achiziționate la British Airways pot cumpăra bilete pe aceleași rute operate de Blue Air la un preț fix de 119 euro pe segment, indiferent de prețul menționat pe site-ul oficial la o achiziție obișnuită. Oferta este valabilă până în 31 iulie. (Airlines Travel)

5. Operatorul aerian Animawings a anulat nu mai puțin de patru rute operate din București. Astfel, zborurile București – Catania, București – Napoli, București – Paris și București – Billund au fost anulate, în ciuda faptului că erau programate să înceapă în cursul lunii august. Toate cele patru rute au dispărut din sistemul de rezervări. (Boarding Pass)

Bonus. CFR Călători a anunțat suspendarea unor trenuri cu scopul de a “utiliza resursele mai eficient”. Pe listă se află unele trenuri care circulă pe rute precum București – Galați, București – Pitești, București – Craiova sau București – Iași, dar și segmentul Brașov – Arad al unui tren care circulă între Brașov și Budapesta. (Club Feroviar)

6. Turiștii români care se întorc din Malta sunt obligați să intre în carantină timp de 14 zile la revenirea în România în cazul în care nu sunt vaccinați, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ, după ce statul a fost inclus pe lista roșie. Măsura se aplică deja și pentru state precum Marea Britanie, Spania, Portugalia și Olanda. De asemenea, turiștii care revin din Danemarca sunt obligați să prezinte certificat de vaccinare sau test negativ pentru a evita carantina, după ce statul a intrat pe lista galbenă. (CNSCTB)

7. Croația a stabilit o perioadă maximă de valabilitate pentru certificatele de vaccinare emise de Uniunea Europeană. Astfel, certificatul de vaccinare este valabil timp de 210 zile de la vaccinare în cazul vaccinului Johnson&Johnson, 84 de zile de la prima doză cu AstraZeneca sau numai 42 de zile de la prima doză efectuată cu vaccinurile Pfizer și Modernă. Persoanele vaccinate care nu se încadrează în acest interval pot intra fără restricții în Croația doar dacă prezintă un test negativ PCR sau antigen. (Re-open EU)

8. Începând din 27 iulie, Islanda solicită tuturor turiștilor care intră în acest stat să prezinte dovada unui test negativ pentru Covid-19, chiar și în cazul persoanelor vaccinate și a celor care au trecut deja prin boala. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cazuri din acest stat. (SchengenVisaInfo)

9. Franța și Italia vor solicita locuitorilor și turiștilor să prezinte dovada vaccinării sau efectuării unui test negativ de Covid-19 pentru a avea acces la restaurante și săli de fitness sau pentru a putea participa la diverse evenimente culturale, cum ar fi filmele la cinema, piesele de teatru sau evenimentele sportive. În Italia, noua regulă se va aplica începând din luna august. (Yahoo News)

10. Operatorul de croaziere Oceania Cruises a anunțat că va extinde numărul de croaziere din Europa în anul 2022, ca urmare a cererii foarte ridicate din partea turiștilor. Astfel, turiștii vor putea urca la bordul navei de croazieră Nautica pentru călătorii de la 10 până la 24 de ore în intervalul aprilie – iunie, cu opriri în numeroase porturi celebre din Franța, Italia, insulele grecești sau Insulele Canare. (TravelWeekly)

Ți-ar mai putea plăcea
British Airways a lansat o campanie cu prețuri de la 400 de euro pentru zboruri București – SUA – Cronica de Turism
Cele mai bune 50 de destinații de vacanță pentru 2022 – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău