Anul viitor am putea avea din nou vaccin anti gripal produs în România – Cronica Știrilor Pozitive

1. Pentru a cincea zi consecutivă, statul australian Victoria, cel mai afectat de pandemie, nu a raportat nici un nou caz de infectare cu noul coronavirus. (Reuters)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, după întâlnirea cu mai mulţi specialişti din sănătate pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, că autorităţile se aşteaptă ca vaccinul anti-COVID să ajungă în România în primul trimestru al lui 2021, afirmând că România va primi peste 10 milioane de doze într-o primă etapă. (News.ro)

3. Ministrul Transporturilor a declarat, marți, că trenul Otopeni – Gara de Nord va începe să circule cu călători începând de pe 12 decembrie iar timpul de călătorie va fi între 15 și 17 minute. (Link)

4. Comandantul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, colonel doctor Florin Oancea, a declarat că în prezent se fac teste în cadrul Institutului la vaccinul gripal, iar dacă acestea vor fi reuşite şi produsul va fi unul sigur, atunci anul viitor se va putea ieşi pe piaţă cu acest vaccin. (News.ro)

5. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu primesc distincția ”Person of the Year – Romania” la ediția din 2020 a E! People’s Choice Awards, o recunoaștere a activității și realizărilor asociației Dăruiește Viață pentru schimbarea sistemului medical din România, în beneficiul pacienților și al cadrelor medicale. (Link)

6. În ultimele șapte zile au fost anunțate fuziuni și achiziții în valoare de $143,1 miliarde din partea companiilor americane, nivelul fiind dublu față de cel înregistrat înainte de alegerile din 2016. (Bloomberg)

7. Bursa americană a încheiat ședința cu una dintre cele mai bune evoluții consemnate până acum în ziua alegerilor. Saltul bursier este depășit doar de cel înregistrat la alegerile din 2008. Dow Jones Industrial Average a închis ședința cu o creștere de 2,06%, iar S&P 500 a urcat cu 1,78%. (Profit.ro)

8. Startup-ul american Whoop, având un român printre fondatori, a atins statutul de unicorn după ce a primit o finanțare de $100 milioane, în urma căreia a fost evaluat la $1,2 miliarde. (Profit.ro)

9. Stocul de spații de retail modern din România a depășit nivelul de 4 milioane de metri pătrați după cele mai recente livrări de centre comerciale. (Profit.ro)

10. Oamenii de știință au dezvoltat un laser quantic în cascadă portabil de mare putere, capabil să creeze radiații terahertz în afara condițiilor de laborator. Un astfel de laser poate avea aplicații multiple, de la la indicarea cu precizie a zonei cancerigene, la depistarea explozivilor ascunși. (Phys.org)

11. Sarah McBride, o apărătoare a drepturilor comunității LGBTQ, a devenit prima femeie transgender aleasă senator în statul american Delaware. (Variety)

12. Operatorii NASA au trimis în 29 octombrie o serie de comenzi sondei spațiale Voyager 2 pentru prima dată de la jumătatea lunii martie. Sonda a zburat mai bine de jumătate de an fără a avea vreun contact cu Pământul după ce antena radio de 70 de metri lățime folosită pentru a comunica cu ea a fost deconectată pentru reparații și modernizări. Voyager 2 a trimis înapoi un semnal pentru a confirma că a primit „apelul” și a executat comenzile fără probleme. (Hotnews)

13. Guvernul belgian a decis ca librăriile să rămână deschise spre bucuria cititorilor. „Cultura are de jucat un rol enorm”, a spus vicepremierul Georges Gilkinet. Belgia, care a înăsprit restricțiile pentru șase săptămâni, păstrează librăriile deschise, considerând cartea printre „bunurile esențiale”: la Bruxelles, librarii și cititorii au spus că recursul către literatură este indispensabil în fața „angoasei” generate de pandemie. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Ayda Gezgin, fetiță de 4 ani salvată după ce a stat 91 de ore sub dărâmături, în urma cutremurului din Turcia, se recuperează în spital. Anadolu/Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Suedia mai are 30 de pacienți cu Covid-19 internați la Terapie Intensivă – Cronica Stirilor Pozitive
Noua Zeelandă a învins din nou coronavirusul – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău