Apple a cumpărat o aplicație despre starea vremii – Cronica de Tehnologie

1.  Apple a cumpărat aplicația meteo Dark Sky, pe care, cel mai probabil, o va folosi pentru a-și îmbunătăți propria aplicație meteo. Achiziția duce la dispariția imediată a aplicației din Play Store și oprirea API-ului pe care-l foloseau produse ale unor companii precum DuckDuck Go, Microsoft, Runkeeper și Yelp. (Profit.ro)

2. Zoom nu criptează comunicațiile end-to-end, așa cum pretinde. În schimb, Zoom folosește TLS, același protocol cu care sunt securizate site-urile HTTPS. Asta înseamnă că apelurile, deși sunt protejate alte persoane, pot fi accesate de producătorul aplicației. (The Intercept)

3. Startup-ul de realitate augmentată 6D.ai, care-l are drept co-fondator pe inginerul român Victor Prisacariu, a fost achiziționat de Niantic. 6D.ai folosește camera smartphone-urilor pentru a cartografia mediul înconjurător, iar Niantic vrea să integreze această tehnologie în Niantic Real World Platform, pe care să o ofere companiilor și dezvoltatorilor care vor să creeze produse de AR. (Profit.ro)

4. Traficul făcut de aplicațiile de comunicare audio și video a crescut cu 212% în rețeaua Comcast. Traficul total al companiei de telecomunicații a crescut din această cauză cu 32% pe fondul izolării sociale. (The Verge)

5. Fitbit lansează primul produs de când a fost cumpărat de Google, un fitness tracker, numit Charge 4, care este dotat cu GPS și NFC pentru plăți. Dispozitivul, care este compatibil cu Spotify, costă de la $150. (Gizmodo)

6. Operatorii și producătorii de telefoane vor fi obligați de FCC să adopte protocolul de autentificare a apelurilor STIR/SHAKEN până la 30 iunie 2021. Măsura vizează combaterea apelurilor automate, în special a celor cu număr ascuns. (Engadget)

7. Cu un profit net de $9 miliarde în 2019 (+5.65% YoY) la venituri de $123 miliarde (+19.1% YoY), Huawei se află la cea mai mică creștere din 2016. Compania chineză spune că embargoul la care este supusă de Statele Unite a făcut-o să piardă $12 miliarde. (CNBC)

8. OnePlus își va lansa următorul flagship pe 14 aprilie. OnePlus 8 va avea la bază chipset-ul Snapdragon 865, va dispune de 5G și de un ecran cu 120Hz. (OnePlus)

9. Disney+ va fi lansat în India pe 3 aprilie, unde va fi disponibil împreună cu Hotstar, alt serviciu de streaming deținut de Disney, pentru $20 pe an. Hotstar costa singur înainte $13.20 pe an. (TechCrunch)

10. Aplicația Spotify Kids este disponibilă în Statele Unite, Canada și Franța, după ce a fost lansată inițial ca variantă beta în Irlanda în octombrie anul trecut. Spotify Kids se laudă cu peste 8.000 de cântece și 125 de playlist-uri selectate special pentru copiii de la 3 ani în sus. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a cumpărat Scape Technologies, un startup care folosește computer vision pentru a realiza o localizare mai precisă decât GPS-ul – Cronica de Tehnologie
Google a început integrarea soluției Google Meet în conturile de Gmail ale utilizatorilor – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău