Apple a lansat iOS 15 și iPad OS 15 – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat iOS 15 și iPad OS 15, două update-uri care aduc un număr relativ mic de noutăți, dar care par să fie mai stabile decât ultimele două versiuni majore ale celor două sisteme de operare. iOS 15 vine cu noile Focus Modes și aduce îmbunătățiri pentru multe dintre aplicațiile Apple. Se remarcă noua interfață a browser-ului Safari, care a mutat bara de tab-uri și de adrese în partea de jos a ecranului. iPad OS 15 se limitează, în principiu, la a aduce pe tabletele Apple funcțiile lansate anul trecut pe iPhone, precum App Library și widget-urile care pot fi plasate oriunde pe ecran. (News.ro)

2. Șoferii încetează să mai fie concentrați la drum când activează modul Full Self Driving de pe autoturismele Tesla, susține un studiu realizat de MIT. Cercetătorii au ajuns la concluzia că reperele șoferilor sunt diferite când folosesc FSD și că aceștia se concentrează mai mult pe aspecte ce nu țin de condus. (TechCrunch)

3. Douyin, versiunea pentru China a Tiktok, limitează timpul de utilizare pentru copiii sub 14 ani la 40 de minute pe zi. Cei mici nu vor mai putea accesa aplicația între orele 22 și 6. (News.ro)

4. Comisia Europeană a finalizat proiectul privind introducerea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile, a anunțat luni Margrethe Vestager, vicepreşedinte al CE. Aceasta speră ca proiectul să fie adoptat în primul semestru al anului viitor. (Digi 24)

5. Versiunile Pro de iPhone 14 ar urma să aibă un ecran perforat (pentru găzduirea camerei foto frontale) și o cameră foto wide de 48MP, care să producă imagini de 12MP reali la o calitate mai bună – susține analistul chinez Ming-Chi Kuo. Același analist crede că Apple va lansa un iPhone de 6,7 inch mai ieftin și, în prima jumătate a anului viitor, un nou iPhone SE. (9to5mac)

PROMO. Agenția regională de publicitate online THINKDIGITAL și dezvoltatorul tech global MEDIAPARK au anunțat un parteneriat exclusiv pentru România. Mai multe detalii în comunicatul publicat aici.

6. iOS 15 și iPadOS 15 aduc multe noutăți minore, care îmbunătățesc viața utilizatorilor și vor fi remarcate în special la aplicațiile dezvoltate de Apple. Pe de altă parte, lipsesc funcțiile noi cu un impact important, iar iPadOS rămâne, în continuare, dator la capitolul productivitate. (MacStories, Review)

7. Următoarea versiune de Kindle Paperwhite va face trecerea la un ecran mai mare, de 6,8 inch, urmând să fie vândută în două versiuni, cu 8GB ($149 CAD) și 32GB ($210 CAD) spațiu de stocare. Aceasta urmează să fie prezentată oficial în zilele următoare. (GoodeReader)

8. Robinhood lucrează la un portofel pentru criptomonede, conform descoperirilor făcute în codul aplicației de iOS. Se pare că abilitatea de a transfera monede virtuale va fi dobândită în urma înscrierii pe o listă de așteptare. (Bloomberg)

9. Amazon va organiza cel mai important eveniment hardware al anului pe 28 septembrie. Se așteaptă ca gigantul american să prezinte noi difuzoare inteligente Echo, camere Ring, routere Eero și alte produse. Chiar dacă este un eveniment hardware, aici ar putea fi anunțate noutăți legate și de asistentul digital Alexa. (The Verge)

10. iOS 15 le oferă utilizatorilor opțiunea de a partaja datele din Apple Health cu doctorii și instituțiile medicale. Medicii vor putea vedea astfel, de la distanță, parametrii de sănătate și sport ai pacienților. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
CNWE (Europa Centrală, de Vest și de Nord) a devenit cel mai activ bloc de criptomonede din lume – Cronica de Tehnologie
Amazon lansează Amazon Care, o clinică virtuală pentru angajați – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău