Apple Pay este disponibil oficial în România – Cronica de Tehnologie

1. Apple Pay este disponibil oficial în România începând de astăzi. ING Bank, UniCredit, Orange, Revolut, Monese, Edenred și Banca Transilvania sunt primele bănci înregimentate. În cadrul serviciului pot fi folosite carduri Visa și Mastercard. (Profit.ro). Cronica.ro a obținut numărul de inregimentari ale clienților ING în Apple Pay: aproape 13.000 până la ora 13.

2. Apple a cumpărat startup-ul de tehnologii pentru mașini autonome, Drive.ai. Gigantul american va prelua inginerii și designul produselor de la compania care se afla în mari dificultăți financiare și căuta de mai multă vreme un cumpărător. Prețul neoficial al tranzacției este vehiculat la $77 milioane. (Axios)

3. Microsoft lansează OneDrive Personal Vault, un folder special în cadrul serviciului cloud care va fi securizat suplimentar cu amprentă, scanare facială, PIN sau 2FA. OneDrive este primul serviciu cloud important ce oferă o astfel de facilitate, care fi disponibilă la nivel global până la finele anului. (Profit.ro)

4. FedEx dă în judecată statul american care îi cere mai nou să monitorizeze pachetele livrate pentru le a depista pe cele trimise de companiile considerate un risc la adresa securității naționale, precum Huawei. FedEx susține nu doar că îi este practic imposibil să verifice zilnic cele 15 milioane de colete pe care le gestionează, dar impunerea încalcă și normele constituționale. (WSJ)

5. Linkedin modifică algoritmul de rankare al posturilor pentru a favoriza conținutul care vizează interesele profesionale de nișă. Rețeaua profesională încearcă astfel să crească engagement-ul utilizatorilor săi, un indicator important pentru advertiseri. (Axios)

6. Facebook va oferi tribunalelor franceze date legate de utilizatorii suspectați că incită la ură prin postările lor. Decizia companiei vine după mai multe întâlniri între Mark Zuckerberg și Președintele Emmanuel Macron. Analiștii consideră că, în acest fel, așa-numitul hate speech nu mai este încadrat în libertatea de exprimare, ci ajunge să fie văzut la același nivel cu terorismul. (Reuters)

7. Uber va finaliza achiziția companiei de adnotare a datelor, Mighty AI, ai cărei angajați urmează să fie înregimentați în divizia Uber care dezvoltă tehnologii pentru mașinile autonome. Uber va folosi această achiziție pentru a organiza datele colectate de senzorii mașinilor autonome, date folosite pentru antrenarea sistemelor de computer vision. (The Information)

8. Unele companii americane de tehnologie, inclusiv producători de cipuri precum Intel și Micron, au în continuare relații comerciale cu Huawei, în ciuda impunerilor recente ale administrației Trump. Aceștia au început să nu mai scrie Made in America pe ambalajele produselor pe care le vând producătorului chinez. (NYTimes)

10. Milioane de smartphone-uri ieftine cu Android au fost infectate cu malware în urma unui atac al hackerilor care au vizat direct dezvoltatorii de componente. Astfel, mai mulți producători au vândut, fără să știe, smartphone-uri deja infectate. (Krebsonsecurity)

10. Facebook testează o opțiune prin care permite utilizatorilor să dezactiveze punctele roșii care apar deasupra unora din butoanele aplicației pentru a indica activități noi în secțiunile respective (video, grupuri etc.). Facebook a folosit în ultima vreme aceste puncte pentru a direcționa în mod agresiv utilizatorii către o secțiune sau alta a rețelei sociale. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp testează o funcție de screen sharing, deja disponibilă unui mic număr de utilizatori ai aplicației de Android – Cronica de Tehnologie
Pentru prima oară, tehnologia de recunoaștere facială este folosită pe un aeroport din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău