Apple a prezentat noile iPhone-uri – Cronica de Tehnologie

1. Cele patru modele ale seriei iPhone 12 folosesc ecrane OLED de 5,4 inch (iPhone 12 mini), 6,1 inch (iPhone 12 și iPhone 12 Pro) și 6,7 inch (iPhone 12 Pro Plus). iPhone 12 și iPhone 12 mini vor avea 64GB, 128GB și 256GB ca opțiune de stocare, în vreme ce versiunile Pro au 128GB, 256GB și 512GB. Aceleași modele Pro au în plus un obiectiv tele care face zoom optic 4X respectiv 5X și un senzor LiDar care va fi folosit în AR și fotografie. (Profit.ro)

2. Noile iPhone-uri vor fi disponibile la date diferite. iPhone 12 și iPhone 12 Pro vor fi livrate țărilor din primul val începând cu 23 octombrie, în vreme ce iPhone mini și iPhone 12 Pro Max vor fi disponibile din 13 noiembrie. iPhone 12 și alte câteva produse Apple vândute în această perioadă vor beneficia de 3 luni gratuite la Apple TV+ și Apple Arcade. (Apple)

3. Apple a scăzut cu $100 prețurile pentru iPhone XR și iPhone 11 odată cu lansarea iPhone 12. Acestea costă acum $499 respectiv $599. Totodată, au dispărut iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max din magazinele Apple. (VentureBeat)

4. Apple a prezentat HomePod mini ($99), un difuzor inteligent care va constitui o alternativă mult mai ieftină la HomePod ($349 preț de lansare, redus la $200 în ultima vreme). HomePod mini oferă o funcție prin care difuzoarele montate în camere diferite ale aceleiași case pot fi folosite pentru a transmite mesaje membrilor familiei și va suporta în curând câteva servicii de streaming, printre care nu se va regăsi și Spotify. (Profit.ro)

5. Dropbox vrea ca forța sa de muncă să devină “virtual first”, cu angajați care lucrează de acasă dar și cu locuri în care aceștia se pot întâlni pentru a discuta în persoană. Aceste locuri, foste birouri, se vor numi “Dropbox Studios”, vor fi organizate cu focus pe colaborare și vor exista în mai multe orașe. Dropbox are aproape 3.000 de angajați. (CNN)

6. Google scumpește opțiunea cu spațiu nelimitat prin trecerea de la G Suite la Workspace. În loc de $12 pe lună, aceasta va costa de la $20 pe lună. Cele două versiuni Business din Workspace, care corespund vechiului G Suite Business, limitează spațiul de stocare la 2TB respectiv 5TB. (Android Police)

7. Serviciul Yahoo Groups se va închide pe 15 decembrie, după aproape 20 de ani activitate. Deja din 12 octombrie nu mai este permisă crearea de noi grupuri. Ștergerea efectivă a conținutului se va face cu o zi înainte de închidere. (Yahoo!)

8. Surface Laptop Go (de la $549) folosește procesoare rapide și are tastatură și mouse foarte bune, alături de un design reușit. În schimb, păcătuiește prin memoria și spațiul de stocare limitate respectiv prin rezoluția mică a ecranului. (Engadget, Review)

9. Creșterea cererii de laptopuri ieftine pentru educație creează întârzieri de luni la livrări și pune instituțiile de învățământ în postura de a se lupta între ele, luptă din care, de regulă, au câștig de cauză cele cu bugete mai mari. Este estimată o creștere de 41% YoY a laptopurilor pentru învățământ în Q3. (NYTimes)

10. Gen Z (născuți între finalul decadei anilor ‘90 și începutul anilor ‘10) se informează de pe YouTube în proporție de 39%, Instagram 33% și Facebook 25%, arată un studiu realizat în SUA. În loc să aleagă sursele de informare de încredere, aceștia își iau știrile de pe platformele sociale cunoscute pentru răspândirea fake news-urilor. (Politico)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple pregătește primul upgrade major pentru iPad Pro – Cronica de Tehnologie
Minarea bitcoin-ului consumă 91 TW/h de electricitate pe an, aproximativ 0,5% din consumul mondial – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău