Apple ar putea începe producția primei sale mașini în 2024 și negociază în acest sens cu Toyota – Cronica de Tehnologie

1. Apple ar putea începe producția primei sale mașini în 2024 și negociază în acest sens cu Toyota. Tot legat de diverse aspecte ale viitoarei mașini, Apple a mai purtat discuții cu LG și SK Group. (MacRumors)

2. Toshiba spune că nu va putea satisface cererea de cipuri încă cel puțin un an. Producătorii de mașini și electronice se vor confrunta cu timpi mari de așteptare cel puțin până în septembrie anul viitor. În unele cazuri, clienții nu-și vor primi comenzile complete până în 2023, avertizează compania japoneză. (Bloomberg)

3. Amazon va vinde televizoare sub brand propriu în SUA începând cu luna octombrie. Acestea vor fi dezvoltate de producători terți, printre care TCL, și vor avea diagonale cuprinse între 55 și 75 de inch. În paralel, Amazon lucrează și la un televizor pe care îl dezvoltă complet singură, însă, în cazul acestuia nu se cunoaște data de lansare. (News.ro)

4. Peste 300 de organizații, de la companii de tehnologie, la instituții bisericești, cer UE să aducă modificări la Artificial Intelligence Act. Cele mai multe discuții se duc în jurul sistemelor de AI care ar trebui considerate de nivel mare de risc, însă, există și voci care cer blocarea completă a anumitor forme de inteligență artificială. (Wired)

5. O instituție din cadrul Departamentului de Energie al SUA a pus la punct o modalitate de transformare a dioxidului de carbon în metan. Cercetătorii spun că această metodă folosește mai puțin emateriale și energie, având potențialul de a produce gaz mai ieftin. (TechXplore)

6. Twitter lucrează la un nou set de funcții pentru protejarea intimității, prin care încearcă să încurajeze oamenii să posteze mai mult. Printre altele, utilizatorii vor putea arhiva și chiar șterge postările mai vechi. (Bloomberg)

7. Viitoarea cască de VR/AR a Apple va realiza anumite sarcini cu ajutorul iPhone-ului, printr-o conexiune wireless. Chipset-ul dezvoltat de Apple pentru cască este special optimizat pentru conexiuni wireless eficiente, care să afecteze cât mai puțin autonomia acesteia. În cel mai optimist scenariu, casca va fi lansată până la finele anului viitor. (Profit.ro)

8. Serviciile de streaming YouTube Premium și YouTube Music au ajuns la 50 de milioane de abonați plătitori. Din octombrie 2020 până în prezent, cele două au atras 20 de milioane de noi abonați. (Profit.ro)

9. Facebook Gaming extinde accesul la muzică protejată de drepturi de autor pentru creatorii de conținut care realizează stream-uri live. De la doar 1.000 de creatori, acum pot folosi muzica licențiată în cadrul stream-urilor 100.000 de creatori. (VentureBeat)

10. Valoarea unui NFT, vândut inițial cu $4 milioane, a ajuns la peste $225 de milioane, la trei luni distanță, după ce a fost fracționat în aproape 17 miliarde de token-uri. Prin fracționarea NFT-urilor, sunt create token-uri ERC-20, care sunt fungibile și pot fi tranzacționate. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
China vrea să-și crească puterea de calcul cu mai mult de o treime în mai puțin de trei ani – Cronica de Tehnologie
Studiu: 95% dintre NFT-uri nu au nicio valoare – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău