Apple lucrează la mai multe produse cu mini-LED – Cronica de Tehnologie

1. Facebook ia în calcul includerea unor versiuni digitale ale valutelor tradiționale în cadrul proiectului Libra, inclusiv pentru euro și dolar. Portofelul digital Calibra va suporta mai multe tipuri de monede, pe lângă Libra. (The Information)

2. Apple lucrează la mai multe produse cu mini-LED, printre care un MacBook Pro de 14,1 inch, un iMac Pro și mai multe versiuni de iPad, care ar urma să fie lansate începând cu anul acesta. (MacRumors)

3. Compania chineză Geely va investi $326 milioane într-o fabrică care va produce sateliți ce vor fi lansați pe orbita joasă a Pământului și vor fi folosiți pentru a furniza date mai corecte mașinilor autonome. (Reuters)

4. WhatsApp lansează, în sfârșit, Dark Mode pe Android și iOS. Acesta urmează setările sistemului de operare, dar poate fi activat și manual. (Profit.ro)

5. Foxconn, principalul partener Apple pentru asamblarea iPhone-urilor, spune că fabricile sale vor reveni la nivelul normal de producție până la finele acestei luni, după întreruperile provocate de coronavirus. (Bloomberg)

6. Startup-ul de software hibrid pentru zona juridică Atrium se închide. Acesta va returna o parte din cele peste $75 milioane primite prin finanțări și va disponibiliza peste 100 de angajați. (TechCrunch)

7. Noul Mac Pro se dovedește silențios și prea puternic pentru ca cele mai multe aplicații să poată beneficia de întreaga putere de procesare. Nu poate folosi plăci video Nvidia și rămâne valabilă problema prețului foarte mare, $5,999 costă cea mai ieftină versiune. (The Verge)

9. Un obiect de dimensiuni reduse, 1-2 metri după lumina pe care o reflectă, orbitează în jurul Pământului de cel puțin un an. Se presupune că ar fi un mic asteroid, dar nu este exclusă nici varianta că acesta să fie o bucată dintr-o navetă spațială sau rachetă mai veche. (NASA)

9. Aproape jumătate din creșterea numărului de joburi în tehnologie din Statele Unite se concentrează în 10 orașe. San Francisco are de departe cea mai mare creștere în perioada 2010-2018, urmat de San Jose. (Vox)

10. Hulu își lansează serviciul de live TV pe PlayStation 4, după ce competitorul direct al celor de la Sony, PlayStation Vue, a fost închis. Pentru $55 pe lună, acesta oferă acces la mai multe posturi TV, alături pachetul standard al Hulu. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Iohannis: Șansele de a avea alegeri anticipate au scăzut sub 50% – Cronica serii
Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău