Cronica serii – patru procurori s-au inscris pentru sefia DNA

1. Judecătorul din dosarul Colectiv, Valeriu Mihai Terceanu, a cerut pensionarea, solicitarea lui urmând să fie discutată marţi în şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Dacă cererea sa va fi aprobată, procesul în cazul Colectiv ar putea fi reluat de la zero. Justiţia în România nu este nici oarbă, nici dreaptă, ci asemeni statului român, adică laşă şi coruptă, este reacţia preşedintelui Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu. (News.ro)

2. Patru procurori s-au înscris pentru ocuparea funcţiei de procuror șef DNA: Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, care a instrumentat unul dintre dosarele fostului vicepremier Gabriel Oprea, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, Elena Grecu, şef al Secţiei judiciare penale a DNA, şi procurorul Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General. (News.ro)

3. Președintele american Donald Trump l-a amenințat pe președintele iranian Hassan Rohani că va avea de suportat ”consecințe” dezastruoase din cauză că amenință Statele Unite. Trump a lansat aceste amenințări la adresa Iranului într-un mesaj postat pe Twitter, după ce Rohani a declarat duminică că ”americanii trebuie să înțeleagă că pacea cu Iranul este mama oricărei păci, iar războiul cu Iranul este mama tutuor războaielor”. (Reuters)

4. Primăria Capitalei a aprobat organizarea protestului românilor din diaspora în 10 august, după întâlnirea dintre primarul Gabriela Firea şi reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. (News.ro)

5. PayU, furnizor global de servicii de plată pentru companii, parte a grupului sud-african Naspers, a achiziționat platforma tehnologică de plată ZOOZ, unul dintre cei mai importanți jucători de tehnologie de plăți din Israel. Naspers controlează și Dante Internațional, care administrează eMag. (Profit.ro)

6. Miniștrii de Finanțe și șefii băncilor centrale din Europa au făcut presiuni pentru taxarea economiei digitale, la reuniunea G20 care a avut loc weekendul trecut în Argentina, intrând în contradicție cu omologii lor americani. (Reuters)

7. Utilizatorii YouTube se uită zilnic la peste 180 milioane de ore la materiale video pe televizoare, prin intermediul aplicațiilor. Aproape 2 miliarde de utilizatori se loghează lunar în YouTube. (DigitalTvEurope)

8. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a procurorului Oliver-Felix Bănilă, pentru o perioadă de trei ani. (Hotnews.ro)

9. Mai mult de 40 de persoane au murit în Japonia, în ultima lună, din cauza temperaturilor ridicate. Astăzi, lângă Tokio, s-au înregistrat 41.1 grade Celsius, cea mai ridicată valoarea înregistrată în Japonia vreodată. (Time)

10. După legalizarea recentă a consumului, o companie canadiană se laudă cu producerea primei beri din cannabis. (TheGuardian)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

 

Ți-ar mai putea plăcea
Iohannis: Guvernul va promova în scurt timp o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi – Cronica serii
Cronica serii – Trump aplaudat de americani după discursul despre Starea Națiunii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău