Apple lucrează la o opțiune de tipul “cumpără acum, plătește mai târziu” – Cronica de Tehnologie

1. Apple lucrează la o opțiune de tipul “cumpără acum, plătește mai târziu” pentru serviciul Apple Pay. La fel ca în cazul Apple Card, compania americană va colabora cu Goldman Sachs. Pentru plăți, care vor putea fi realizate în mai multe rate, nu va fi necesar un Apple Card. (News.ro)

2. Piața PC-urilor a crescut cu 4,6% în Q2, ceea ce reprezintă o reducere a ritmului de creștere comparativ cu Q1, când piața a crescut cu 35,7%. În Q2 s-au livrat 71,6 milioane de unități. Lenovo a rămas liderul pieței, iar Apple a avut cea mai mare creștere. (Profit.ro)

3. Facebook a concediat 52 de angajați, în perioada ianuarie 2014 – august 2015, pentru abuzarea drepturilor de acces la datele personale ale utilizatorilor. Cei mai mulți dintre inginerii concediați atunci accesau datele femeilor de care erau interesați. (The Telegraph)

4. Site-urile grupării de hackeri REvil nu mai sunt, în mod misterios, online de câteva zile. Se speculează că acestea au fost dezactivate fie de SUA, fie Rusia, după atacul cu ransomware asupra Kaseya, care a afectat peste 1.500 de companii. (BBC)

5. Tesla va folosi senzori de imagine Samsung pe oglinzile retrovizoare și laterale de la noul Cybertruck, care va intra în producție spre finele acestui an. În urma înțelegerii în valoare de $435.7 milioane, Samsung ar urma să livreze Tesla primul său senzor de imagine pentru mașini, ISOCELL Auto 4AC, proaspăt intrat în producție. (Teslarati)

6. YouTube își lansează la nivel global clona de TikTok, Shorts, care va fi disponibilă în peste 100 de țări. Noul format video rămâne, însă, în stadiu beta. (The Verge)

7. Apple a lansat MagSafe Battery Pack pentru iPhone 12, care costă $99. Acesta se atașează magnetic pe spatele telefonului și oferă câteva ore în plus de autonomie. MagSafe Battery Pack se încarcă prin Lightning și poate alimenta iPhone-ul și în timp ce se încarcă. (News.ro)

8. Google a limitat la 60 de minute apelurile video făcute cu Meet de utilizatorii care nu plătesc abonament lunar ($10). Limita afectează apelurile la care participă de la 3 persoane, nu și pe cele dintre doar doi utilizatori. (Profit.ro)

9. Hackerii din spatele botnet-ului TrickBot și-au refăcut cea mai mare parte a infrastructurii, după ce aceasta a fost dezactivată anul trecut de SUA, pentru a preveni orice implicare în alegeri. Bitdefender spune că hackerii pregătesc deja noi atacuri. (The Daily Beast)

10. Poliția din Londra a confiscat bitcoin în valoare de aproape £180 milioane, în urma unei investigații internaționale care privea infracțiuni de spălare a banilor. Operațiunea vine la doar o lună distanță după confiscarea altor £114 milioane luna trecută. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Poliția a închis cea mai mare fermă ilegală de minare a criptomonedelor din Ucraina – Cronica de Tehnologie
Retrospectiva anului 2019 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău