Apple negociază cu două companii chineze în vederea furnizării de baterii pentru viitorul automobil electric al companiei – Cronica de Tehnologie

1. Un mare număr de servicii online, printre care Reddit, Spotify, Twitch, Stack Overflow, GitHub, gov.uk, Hulu, HBO Max, Quora, PayPal, Vimeo, dar și publicații precum CNN, The Guardian, The New York Times, BBC și Financial Times au fost picate pentru aproximativ o oră. De vină a fost o eroare survenită în cadrul CDN-ului furnizat de Fastly. (TechCrunch)

2. Google va afișa mai multe aplicații de căutare ca alternativă la propriul serviciu pe Android, în Europa, ca răspuns la criticile conform cărora nu pune în aplicare o hotărâre a Comisiei Europene din 2018. Totodată, Google nu va mai cere bani de la serviciile de căutare participante. (News.ro)

3. Apple negociază cu două companii chineze, CATL și BYD, în vederea furnizării de baterii pentru viitorul automobil electric al companiei – cu condiția construirii unor fabrici în SUA. CATL este cel mai mare producător de baterii auto, iar BYD este numărul patru din piață. (Reuters)

4. Noile propuneri privind folosirea inteligenței artificiale în cadrul UE sunt criticate într-o scrisoare deschisă, semnată de 170 de organizații și activiști pentru apărarea intimității din 55 de țări. În scrisoare se arată că propunerea legislativă nu interzice folosirea sistemelor de recunoaștere facială, ci doar o limitează, și că are lacune care pot fi exploatate. (Politico)

5. Serviciile pe bază de abonament au beneficiat de 62% din timpul alocat anul trecut de americani streaming-ului video. 32% din timp, conform unei cercetări la care au participat 1.000 de oameni, a fost alocat serviciilor gratuite, monetizate prin reclame. (Digiday)

6. Investitorii în criptomonede au pierdut aproape $82 de milioane în Q4 2020 și Q1 2021 ca urmare a înșelătoriilor. Pierderile sunt de peste 10 ori mai mari decât cele suferite cu un an în urmă. Atacurile nu fac discriminare, vizând pe toată lumea, nu doar pe marii investitori. (WSJ)

7. Procurorul General al statului Ohio a deschis un proces împotriva Google, al cărui motor de căutare este acuzat că folosește practici anticoncurențiale. Este primul proces în care se cere ca motorul de căutare Google fie considerat o utilitate publică, ceea ce înseamnă că trebuie să ofere servicii oricui este dispus să plătească, ceea ce, mai departe, înseamnă că Google nu ar mai avea voie să acorde tratament preferențial propriilor produse. (The Columbus Dispatch)

8. Vreme de mai bine de 3 ani, FBI și instituțiile de poliție din Europa și din Australia au operat un serviciu criptat de comunicare, pentru a atrage în capcană și a intercepta mesajele infractorilor din întreaga lume. În cadrul operațiunii, pe care FBI o numește Trojan Shield, au fost arestați mii de suspecți precum găști de motocicliști din Australia, traficanți de droguri din Asia și America de Sud și traficanți de arme și persoane din Europa. (The Record)

9. Noul Echo Show 8 ($130) are un sunet bun, o cameră bună și numeroase alte facilități. În schimb, opțiunile de streaming video sunt limitate și suferă de un număr semnificativ de bug-uri. (Review, The Verge)

10. iPadOS 15 va permite aplicațiilor optimizate doar pentru iPhone să ruleze în mod landscape. Până acum, aceste aplicații erau limitate la modul portrait. iPadOS 15 va putea fi instalat pe iPad Air gen 2 sau mai nouă, iPad Mini gen 4 și 5, iPad gen 5 sau mai nouă și toate modelele de iPad Pro. (MacRumors)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a fost găsită vinovată de încălcarea legislației antitrust în Uniunea Europeană – Cronica de Tehnologie
Un milion de utilizatori Facebook au instalat aplicații de smartphone care le-au furat datele de logare – Cronica de Tehnologie