Aproape 3000 de pacienți au fost declarați ieri vindecați în Italia, numărul total urcând la peste 90.000 – Cronica Știrilor Pozitive

1. 108 vaccinuri împotriva noului virus erau în dezvoltare la 5 Mai, conform Organizației Mondiale a Sănătății. (Bloomberg)

2. Aproape 3000 de pacienți au fost declarați ieri vindecați în Italia, numărul total urcând la peste 90.000. A scăzut și numărul cazurilor noi, numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă și numărul deceselor. (Reuters)

3. Un grup ştiinţific din Japonia a confirmat dezvoltarea unui anticorp care poate „suprima” infectarea cu noul coronavirus. În cadrul cercetării a fost dezvoltat un anticorp sintetic (artificial), cunoscut sub numele de VHH, ce poate acţiona împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19. „S-a confirmat că infectarea cu noul coronavirus în celule a fost suprimată când a fost adăugat acest anticorp”, se arată în concluziile studiului. (Hotnews)

4. Rata de vindecare a pacienţilor internaţi cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este de 52 la sută, managerul instituţiei, medicul Carmen Dorobăţ, susţinând că pentru fiecare pacient a fost gândit un tratament care să ţină cont şi de bolile asociate. Media națională în acest moment este de 33%. (News.ro)

5. Autoritatea pentru reglementarea mâncării și a medicamentelor din SUA a autorizat primul test pe bază de salivă care poate diagnostica infecția cu noul virus. Testarea se poate face acasă, probă fiind expediată prin poștă. (Reuters)

6. Cinci roboţi medicali vor fi folosiţi de Spitalul Judeţean Timişoara, în Zona Roşie a Unităţii de Primiri Urgenţe, unde sunt pacienţi cu coronavirus. Roboţii vor interacţiona cu pacienţii, îi vor întreba care sunt lucrurile de care au nevoie şi le vor duce alimente sau medicamente, astfel încât riscul de contaminare în rândul angajaţilor să fie redus. Personalul medical va intra în saloanele celor infectaţi doar în cazurile absolut necesare. (News.ro)

7. Modelul românesc Sandero, dezvoltat ca o caroserie derivată din Logan și ajuns cel mai vândut model al grupului Renault, a fost în 2019 al doilea cel mai vândut automobil al clasei B, subcompactă, din toată lumea. Primul a fost VW Polo. (Profit.ro)

8. Primăria Capitalei a construit un spital modular de 500 de paturi în Pipera, pe terenul unde va fi construit Spitalul Metropolitan. Acesta este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici vor fi internați pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticii care trebuie monitorizați. (Hotnews)

9. Guvernul a adoptat Ordonanţa „Adio hârtii!” propusă de Ministerul Fondurilor Europene, astfel că, începând din 1 iunie, toţi angajaţii ministerului şi ai structurilor aflate în subordine au obligaţia de a folosi exclusiv sistemul digital şi de a renunţa la hârtii în interacţiunea pe care o vor avea cu beneficiarii finanţărilor. (News.ro)

10. Pentru că nu mai sunt turiști, iar îngrijitorii au intrat în șomaj, elefanții captivi din Thailanda se întorc în mediul lor natural. (ABCNews)

Fotografia diminetii – Marilee Shapiro Asher, de 107 ani, care la 6 ani a supraviețuit gripei spaniole din 1918, a fost declarată vindecată de Covid-19. (JerusalemPost)

Ți-ar mai putea plăcea
„Totuşi, dracu’ nu-i chiar aşa de negru. Păstraţi-vă optimismul şi veţi reuşi să depăşiţi mai uşor situaţia!” – Cronica Stirilor Pozitive
Testele de sânge pot detecta cancerul uterin și cel ovarian – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău