Aproape o treime din români erau afectați anul trecut de riscul de sărăcie – Cronica serii

1. Senatorii au respins propunerea legislativă a USR, care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi. Proiectul a fost respins cu 47 de voturi „împotrivă” și 33 de voturi „pentru”. Împotrivă au votat PSD și UDMR. Legea merge la Camera Deputaților, decizională. (Hotnews)

2. România a avut, și în septembrie, cea mai mare creștere a prețurilor de consum din Uniunea Europeană, deși rata anuală a inflației a scăzut la 3,5%. (Profit.ro)

3. Aproape o treime din români erau afectați anul trecut de riscul de sărăcie sau de excluziune socială, potrivit datelor publicate de Eurostat. Aceleași date arată că, din 2008, ponderea românilor afectați de acest risc a scăzut cu peste 11 procente. (G4Media)

Una din Cronica de Business: Cifra de afaceri a Huawei Technologies a crescut cu 27% în al treilea trimestru, susținută în special de vânzările de telefoane mobile, însă compania este pe cale să fie afectată de războiul comercial cu Statele Unite, care îi va limita accesul, începând de luna viitoare, la anumite tehnologii. (Reuters)

4. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că bazele unui acord asupra Brexit sunt „gata” iar acesta ar putea fi concretizat în următoarele ore. (Hotnews)

5. Uber şi Bolt au primit aviz tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor pentru a funcționa conform legislației care se va aplica din 1 noiembrie. Dosarele depuse de Clever și Yango sunt încă în analiză. (StartupCafe)

6. Pentru prima oară în ultimele șapte luni, vânzările în retailul din SUA au scăzut, luna trecută. (CNBC)

7. România a înregistrat, luna trecută, cea mai mare creștere a pieței auto din UE, 118%. Creșterea vine pe fondul unui nivel extrem de scăzut înregistrat anul trecut, în septembrie. Piața auto românească a ajuns la 6.046 de autoturisme, depășind-o pe cea din Grecia, dar fiind încă departe de nivelurile din Finalnda și Ungaria, țări cu o populație mult mai mică decât cea locală. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Cel mai mare operator de multiplexuri din lume, AMC Entertainment, a lansat AMC Theaters On Demand, un serviciu online de vânzare și închiriere pentru filme. Sunt disponibile în jur de 2.000 de titluri care pot fi închiriate cu $3-$6 sau cumpărate cu $10-$20. (NYTimes)

8. ”Telemeaua de Sibiu” a devenit al şaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană, după publicarea deciziei în ”Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. (News.ro)

9. Un român mănâncă anual aproape 100 de kilograme de pâine și 58 de kilograme de carne. (Profit.ro)

10. Taco Bell a retras peste 1 milion de kg de carne de vită din restaurante americane deoarece prezentau riscul contaminării cu așchii de metal. (CNBC)

Fotografia serii – Liderul Coreii de Nord Kim Jong-un a urcat pe muntele sacru Paektu, cel mai înalt din ţară, călare pe un cal alb:

Ți-ar mai putea plăcea
Grecia instituie obligativitatea unui test negativ de covid-19 cu 72 de ore înainte de intrarea turiştilor în ţară – Cronica serii
Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 7,8% în noiembrie – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău