Aproape un copil din şase s-a simţit deprimat cu regularitate în timpul izolării impuse în Spania – Cronica serii

1. Aproape un copil din şase s-a simţit deprimat cu regularitate în timpul izolării impuse în Spania din cauza epidemiei covid-19, iar suferinţa psihologică a fost mai puternică în rândul categoriilor sărace, a anunţat joi organizaţia Save the Children. (News.ro)

2. Guvernul va aloca, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția prim-ministrului, 150 milioane lei în vederea achiziționării de măști de protecție pentru familiile și persoanele vulnerabile. Măștile vor fi achizționate de Ministerul Sănătății, iar apoi distribuite autorităților locale prin direcțiile județene de sănătate publică. (Profit.ro)

3. Președintele USR, Dan Barnă, a declarat că după alegerile parlamentare, „în mod normal și previzbil”, Alianța USR-PLUS va intra la guvernare alături de PNL. Barna a explicat că atacurile între PNL și USR, numeroase în ultima perioadă, se datorează „logicii de campanie electorală”. (Digi24)

4. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) instrumentează 33 de dosare deschise pe durata stării de urgenţă, prejudiciul reclamat ridicându-se la câteva sute de milioane de lei. Procurorul-şef al DNA, Crin Nicu Bologa, a precizat că sunt vizate ”persoane importante” din instituţiile cu rol în achiziţiile de echipamente şi materiale sanitare. (News.ro)

5. Autoritățile de la Atena au anunțat lista celor 19 țări care vor putea trimite turiști în Grecia din 15 iunie, pe listă figurând și România. Ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiștilor, inițial din țările alese „pe criterii epidemiologice”. Theoharis a declarat că turiștii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători și nici nu vor fi în carantină după sosire. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Valoarea ByteDance, care deține TikTok, a depășit 100 de miliarde de dolari pe piețele private. Schimburile recente de acțiuni ByteDance sugerează că valoarea companiei a crescut cu aproximativ 33%, de la $75 miliarde, la undeva între $105 miliarde și $140 miliarde. (Bloomberg)

6. Alți 2,4 milioane de americani au aplicat pentru ajutorul de șomaj săptămâna trecută. Totalul pentru ultimle 9 săptămâni a ajuns la 38,6 milioane. (WSJ)

7. Un sfert dintre americanii care au răspuns la un sondaj nu sunt interesați sau sunt prea puțin interesați de un vaccin împotriva Covid-19. Aceștia consideră că ritmul accelerat de dezvoltare al unui eventual vaccin ar putea compromite siguranța acestuia. (Reuters)

8. Natalitatea în Statele Unite nu a fost niciodată atât de scăzută din 1985 ca anul trecut, când rata fertilității a atins un minim istoric, potrivit datelor provizorii publicate miercuri de autoritățile sanitare americane. Aproximativ 3.745.540 de nașteri au fost înregistrate în SUA anul trecut, cu aproximativ 1% mai puțin decât în 2018. (Profit.ro)

9. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat azi că Liga I la fotbal s-ar putea relua la 13-14 iunie, cu meciuri fără spectatori, iar o decizie va fi luată până la finalul acestei luni. (News.ro)

10. Un proprietar de restaurant din SUA a câștigat $8 per pizza după ce a constatat că aplicația de livrat mâncare DoorDash îi vindea propria pizza cu $16 dar îi în același timp o plătea restaurantului la prețul întreg de $24. (BBC)

Fotografia serii – Witoto, populația indigenă din sud estul Columbiei, purtând măști de protecție pentru a se proteja împotriva noului virus. Tatiana de Nevo/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Clasament preliminar: România a avut, în ultimul trimestru, cea mai mare creștere economică din UE – Cronica serii
Cronica serii – Barna, USR: Dacă intrăm în alianță cu PLUS, l-am putea susține pe Cioloș pentru președinție

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău