Aproximativ 750.000 de angajați, din cei 1 milion care au beneficiat de șomaj tehnic plătit de la buget, au revenit la muncă – Cronica serii

1. Aproximativ 750.000 de angajați, din cei 1 milion care au beneficiat de șomaj tehnic plătit de la buget, au revenit la muncă și beneficiază de subvenționarea a 41,5% din salariu, conform datelor Guvernului. (Profit.ro)

2. Premierul Ludovic Orban a declarat că în şedinţa CNSU a fost adoptată în unanimitate hotărârea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie. Orban a precizat că vor putea fi oficiate slujbe în interiorul bisericilor. (News.ro)

3. Dexametazona, un medicament ieftin şi larg disponibil, poate salva viaţa pacienţilor grav bolnavi de covid-19. acest tratament cu steroizi în doză mică reprezintă un progres major în lupta împotriva noului coronavirus SARS-Cov-2 au anunţat azi experţi britanici. (News.ro)

4. În baza ordonanței de urgență aprobate de Guvern la finele lunii martie, aproape 200.000 de persoane fizice și juridice au solicitat amânarea ratelor la bănci, conform datelor Executivului. (Profit.ro)

5. Guvernul a adoptat două măsuri pentru domeniul HoReCa, una referindu-se la scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru 90 de zile, iar cealaltă la scutirea unei tranşe pentru operatorii economici din domeniul Horeca care deţin în administrare şi proprietăţi de plajă. (News.ro)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea USR de înfiinţare a DNA-ului Pădurilor. ”Votarea proiectului de lege înseamnă un moment istoric pentru combaterea infracţionalităţilor de mediu din ţara noastră”, a transmis USR. (News.ro)

7. Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, au transmis, marţi, un comunicat de presă în care atacă PNL şi susţine că ”nu se pune problema să negociem nimic pe colţul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba”. ”Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei”, susţin cei doi. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: App Store a facilitat anul trecut vânzări de $519 miliarde. Suma include produse software și hardware vândute și în alte părți, dar având toate ca punct de plecare activități realizate pe dispozitivele companiei. Apple spune că doar pentru $61 miliarde dintre acestea a perceput comision. (Profit.ro)

8. Vânzările în retailul american au crescut în Mai cu aproape 18%, mult peste așteptările analiștilor care vedeau o creștere de 7,7%. Este cea mai mare creștere înregistrată la nivelul unei luni din 1992 până în prezent. (WSJ)

9. Norvegia a decis să retragă aplicația de urmărire a contactelor din cauza problemelor de intimitate care presupun un “risc disproporționat” pentru utilizatori. Smittestopp, care avea peste 600.000 de utilizatori, localiza în permanență utilizatorii. (TechCrunch)

10. Mai multe studii arată că oamenii sunt mai sinceri și mai înclinați să facă destăinuiri personale când scriu pe telefon, decât atunci când sunt la PC. Experții cred că ecranul mai mic îi ajută pe oameni să se concentreze mai bine asupra a ceea ce scriu și, totodată, să treacă afirmațiile prin mai puține filtre raționale. (WSJ)

Fotografia serii vine din Dhaka, Bangladesh unde s-au redeschis frizeriile. Mohammad Ponir Hossain/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
PSD și UDMR vor susţine o moțiune de cenzură după ce guvernul își va angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi – Cronica serii
Cronica serii – O adolescentă suedeză de 16 ani nominalizată la premiul Nobel pentru Pace

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău