Aramco, oferte de $44,3 miliarde – Cronica de Business

1. Propunerea OMV Petrom pentru a putea prelua ART Petrol: Vânzarea a patru benzinării şi angajarea să nu preia controlul asupra activităţii vreunei staţii supusă vânzării timp de zece ani. (News.ro)

2. Șeful Telekom România, Miroslav Majoros, va continua să conducă grupul de firme și în 2020, mandatul acestuia fiind prelungit cu 1 an. (Profit.ro)

3. Oferta publică initială pentru acțiunile gigantului Aramco a atras oferte în valoare totală de $44,3 miliarde, atât de la persoane fizice, cât și de la investitori instituționali. Suma este de 1,7 ori mai mult decât ținta guvernului saudit. (Bloomberg)

4. Compania britanică Zopa, care oferă împrumuturi online persoanelor fizice, este pe cale să vândă o participație firmei de investiții americane IAG Capital pentru £130 milioane. Compania va utiliza fondurile pentru a obține o licență bancară definitivă, deadline-ul fiind mâine. (The Times)

5. Băcănia online britanică Ocado a lansat o emisiune de bonduri în valoare de £500 milioane. Banii vor fi utilizați pentru construcția de depozite robotizate pentru livrarea de marfă. (Reuters)

Bonus:

6. Metropolitan Life, compania locală de asigurări de viaţă a gigantului american MetlLife, a raportat prime brute subscrise în valoare de 264,1 milioane lei, în creştere cu 19,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. (ZF)

7. Combinatul siderurgic Liberty Galați, intrat recent în portofoliul miliardarului de origine indiană Sanjeev Gupta, a semnat un acord de €394 milioane pentru achiziția de cocs de furnal de la compania poloneză Jastrzębska Spółka Węglowa (JSW), cel mai mare producător de cărbune din Europa și printre principalii producători de cocs. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
SoftBank are $80 miliarde cash pentru achiziții – Cronica de Business
Apple – plus 54%, Facebook – plus 48% la trei luni – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău