Aramco, scădere de 25% a profitului în primul trimestru – Cronica de business

1. Grupul financiar american PNC Financial scoate la vânzare participația de $17 miliarde pe care o deține la BlackRock, cel mai mare manager de active din lume. (Profit.ro)

2. Lanțul chinez de cafenele Lukin și-a concediat CEO-ul și COO-ul, după ce aceștia au fabricat vânzări de $310 milioane în 2019. (CNBC)

3. Gigantul Aramco a înregistrat o scădere de 25% a profitului în primul trimestru, ca urmare a prăbușirii prețului petrolului. (Financial Times)

4. Uber a făcut o ofertă de preluare a companiei de livrări de mâncare Grubhub. Cele două entități dețin 20%, respectiv 28% din piața americană de profil, iar împreună ar deveni un rival important pentru liderul DoorDash. (Bloomberg)

5. Toyota se așteaptă la o scădere de 80% a profitului în acest an, estimând un rezultat de circa $4,66 miliarde, cel mai slab din ultimii nouă ani. (CNBC)

Bonus:

6. Vodafone România a înregistrat în anul fiscal 2019 (1 aprilie 2019 – 31 martie 2020) venituri din servicii (care nu includ încasările din vânzarea de telefoane, tablete etc.) de €734 milioane, în creștere cu 16,9% față de anul fiscal 2018. (Profit.ro)

7. Casa de modă Valentino l-a numit la conducere pe Jacopo Venturini, fostul șef al Gucci. Acesta va prelua noul post în iunie. (Reuters)

8. Aplicația Slice, care permise clienților să își comande pizza de la pizerii locale independete din SUA, a atras o finanțare de $43 milioane, condusă de firma de investiții KKR. (TechCrunch)

9. Un startup de tehnologie în domeniul sănătății, Stellar Health, fondat în SUA de un IT-ist român alături de trei asociați, a obținut o finanțare de capital de risc de $10 milioane. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Profitul net al OMV Petrom a crescut de peste 5 ori în primele 9 luni ale anului – Cronica de Business
Lumea are 2.101 miliardari – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău