Vin taxe mai mari pentru corporațiile gigant? – Cronica de Business

1. Producția de gaze naturale a OMV Petrom, cel de-al doilea producător din România după Romgaz, și-a accentuat declinul, scăzând cu 9,1% în al treilea trimestru comparativ cu perioada similară a anului trecut. În prima jumătate a anului, OMV Petrom anunțase o reducere a producției de gaze cu 8%. (Profit.ro)

2. Touroperatorul britanic Hay Travel va achiziționa cele 555 agenții de turism deținute de Thomas Cook în Regatul Unit, mișcare care va pastra circa 2.500 de angajați ai companiei aflate în faliment. (Reuters)

3. OECD vrea o schimbare globală a taxării pentru multinaționalele gigant, care ar fi, astfel, oprite de la a-și muta profiturile dintr-o jurisdicție în alta în vederea minimizarii dărilor. (Financial Times)

4. Exxon Mobil ia în considerare vânzarea bunurilor din cadrul diviziei de upstream din Malaiezia, ceea ce i-ar putea aduce până la $3 miliarde. (Bloomberg)

5. Omul de afaceri Antonie-George Iorgovan, fiul fostului senator Antonie Iorgovan, se apropie de finalizarea renovării clădirii monument istoric Bazaltin, ce aparține reprezentanței comerciale a Federației Ruse, din Piața Charles de Gaulle a Bucureștiului. Aici ar urma să fie deschisă o clinică a rețelei medicale Regina Maria. (Profit.ro)

Bonus:

6. Producătorul de jeanși Levi Strauss a înregistrat o scădere de 4% a profitului în al treilea trimestru, compania nereușind să se extindă în piețele principale, cele de pe continentul american. (Reuters)

7. Pierderile japonezilor de la SoftBank ar putea atinge pragul de $5 miliarde în urma investițiilor dezastruoase în Uber și WeWork. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Acțiunile Netflix au scăzut cu 20%, după anunțarea rezultatelor, deoarece platforma nu și-a atins targetul de abonați noi estimat – Cronica de Business
Concedieri la Audi și Tata Steel – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău