Armata americană cumpără date de localizare a oamenilor de la diverse tipuri de aplicații mobile – Cronica de Tehnologie

1. Armata americană cumpără date de localizare a oamenilor de la diverse tipuri de aplicații mobile. Alături de aplicații de vreme, dating și altele, date de localizare au fost cumpărate și de la aplicații pentru musulmani, printre care una de rugăciuni cu peste 98 de milioane de download-uri. (Vice)

2. Anumite laptopuri Apple se blochează în cadrul procesului de instalare al macOS Big Sur, conform mai multor postări de pe Reddit și forumurile oficiale Apple. Cele mai multe cazuri par să graviteze în jurul MacBook Pro-urilor de 13 inch vândute între finalul lui 2013 și jumătatea lui 2014. (Profit.ro)

3. Aplicația de dating Bumble a expus datele a aproximativ 95 de milioane de utilizatori și a avut nevoie de peste 200 de zile pentru a rezolva problema. Printre datele expuse în tot acest timp se numără localizare aproximativă a utilizatorilor și informațiile conturilor de Facebook. (Forbes)

4. Airbnb aplică pentru listarea publică la Nasdaq, unde va avea indicativul ABNB. În raportul însoțitor se arată că profitul ultimului trimestru a fost de $219 milioane la venituri de $1.3 miliarde, în scădere cu 19% YoY. (CNBC)

5. Nvidia a prezentat soluția grafică pentru supercomputere A100 80GB, bazată pe arhitectura Ampere. Noul GPU are de două ori mai multă memorie decât versiunea anterioară, lansată în urmă cu doar jumătate de an. O informație interesantă oferită în cadrul conferinței de oficialii companiei: 90% din totalul datelor existente acum în toată lumea au fost create în ultimii doi ani. (VentureBeat)

6. Huawei vinde brandul de smartphone-uri de buget Hunor către un grup de parteneri și Zhixin New Information Technology, companie deținută de statul chinez. Suma estimată a tranzacției se ridică la $15 miliarde. (Profit.ro)

7. HBO Max va fi disponibil de astăzi pe stick-urile Fire TV și tabletele Fire, ajungând mai aproape de cei aproximativ 40 de milioane de utilizatori ai seriei de produse dezvoltate de Amazon. Serviciul de streaming al WarnerMedia încă nu funcționează pe Roku, unde există în jur de 46 de milioane de conturi active. (Variety)

8. Etichetele aplicate de Facebook postărilor care conțineau dezinformări ale președintelui Donald Trump au redus numărul de share-uri cu doar 8% și au eșuat în a limita răspândirea acestora în cadrul rețelei sociale, arată datele oficiale ale companiei americane. Măsurile luate de Facebook în privința informațiilor false sunt mult mai relaxate decât cele impuse de Twitter, care a mers până la dezactivarea completă a retweet-urilor și like-urilor în unele cazuri. (BuzzFeed News)

9. 8,8% dintre americanii care utilizează conexiuni broadband au consumat peste 1TB pe lună în ultimul trimestru, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. 1% dintre utilizatori depășesc chiar și 2TB pe lună. În Europa, traficul mediu a crescut cu 26% YoY, de la 178GB în Q3 2019, la 225GB în Q3 2020. (OpenVault)

10. Zoom lansează o facilitate prin care utilizatorii sunt avertizați atunci când transmisiunea lor poate fi vizată de așa-numitele zoombombing-uri – accesări ale unor persoane neautorizate. At-Risk Meeting Notifier caută pe internet link-uri către transmisiuni și îi avertizează pe utilizatori atunci când descoperă astfel de link-uri, pe baza cărora alte persoane ar putea interveni în convorbire. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp nu va limita funcționalitatea utilizatorilor care nu acceptă noile condiții – Cronica de Tehnologie
Google a eliminat alte 70 de extensii pentru Chrome din magazinul oficial pentru distribuție de malware – Cronică de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău