Microsoft va forța deschiderea anumitor site-uri în Edge, în loc de Internet Explorer – Cronica de Tehnologie

1. Facebook va avea propria secțiune de jocuri cloud, disponibilă pe site-ul pentru desktop și în cadrul aplicației mobile, însă doar pe Android. Cei de la Facebook spun că noua secțiune nu poate fi accesată de utilizatorii de iPhone din cauza “politicilor arbitrare” ale Apple. Se pare că Facebook va porta în cadrul noii secțiuni jocuri de Android, precum Asphalt 9 și Mobile Legends: Adventure. (News.ro)

2. Microsoft va forța deschiderea anumitor site-uri în Edge, în loc de Internet Explorer, începând de luna viitoare. Există o listă de 1.156 de site-uri, printre care  YouTube, Instagram, Twitter și alte nume mari. Practic, aceste site-uri nu vor mai putea fi deschise în IE, iar cei care vor încerca acest lucru vor fi trimiși automat în Edge. (ZDNet)

3. Samsung aduce pe Galaxy Fold unele din facilitățile disponibile până acum doar pe al doilea smartphone cu ecran pliabil al companiei, Z Fold 2. Printre acestea se numără posibilitatea folosirii camerei frontale ca viewfinder pentru selfie-urile făcute cu camera de pe spate și App Pair, care permite lansarea simultană a mai multor aplicații în splitscreen. (The Verge)

4. Apple are în lucru o pereche de căști AirPods Pro mai mică și o versiune entry-level de AirPods fără noise cancellation, dar cu o autonomie mai mare. Acestea ar urma să intre pe piață anul viitor, alături de o pereche de căști over-ear high-end, care sunt în lucru de doi ani și s-au lovit de mai multe dificultăți în procesul de producție. (Bloomberg)

5. Datele personale ale mai multor actuali și foști angajați Google au fost compromise după un atac cibernetic asupra firmei de avocatură Fragomen, din New York. Aceasta procesează verificările necesare în vederea angajărilor, pentru a vedea dacă persoanele au dreptul de a lucra în SUA. (TechCrunch)

6. YouTube lansează un update major al player-ului video din cadrul aplicației mobile, care schimbă într-o anumită măsură layout-ul și aduce îmbunătățiri gesturilor – cu un swipe up se va intra în fullscreen, iar cu un swipe down se va ieși. Alături de player-ul video va fi afișată acum și o listă cu capitolele în care creatorii separă conținutul clipurilor, ceea ce simplifică navigarea. (TechCrunch)

7. Google investește $350 milioane în Tokopedia, cea mai mare platformă de e-commerce din Indonezia, împreună cu Temasek, compania de investiții a guvernului din Singapore. Tokopedia s-ar afla în negocieri pentru investiții și cu alți giganți americani, printre care Amazon, Microsoft și Facebook. (Bloomberg)

8. Microsoft 360 pentru iPadOS primește suport pentru trackpad și mouse, astfel că aplicații office precum Excel și Word pot fi folosite acum pe iPad cu un mouse sau o tastatură cu trackpad. (TechCrunch)

9. Ștergerea contului de Facebook duce automat la pierderea contului și a achizițiilor făcute de posesorii căștilor de VR Oculus, dacă utilizatorii au legat anterior contul de Facebook la contul de Oculus. Din 2023, conturile Oculus vor fi eliminate complet și, cel mai probabil, vor fi înlocuite cu logarea cu Facebook. (UploadVR)

10. Angajații companiei care dezvoltă camere de securitate și tehnologii de recunoaștere facială Verkada au folosit sistemele firmei pentru hărțuirea colegelor. Startul l-a dat unul din directorii de vânzări, care a postat fotografii cu femeile care lucrează în cadrul firmei pe un canal de Slack, unde se făceau apoi glume cu tentă sexuală la adresa acestora. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii din grupul Lapsus$ pretind că au intrat în rețeaua Microsoft și au copiat codul sursă de la Bing, Bing Maps și Cortana – Cronica de Tehnologie
TikTok a depășit 3 miliarde de instalări la nivel global, pe iOS și Android – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău