Astăzi au loc alegeri europarlamentare în România – Cronica dimineții

1. Astăzi au loc alegeri europarlamentare în România și alte 20 de țări din Uniunea Europeană. Un număr de 753 de români aflaţi în străinătate au votat până la ora 6:00, cu o oră înainte ca secţiile de votare să se deschidă şi în România. La referendumul pe justiţie şi-au exprimat opţiunea 727 de persoane. Urnele se vor închide, în România, la ora 21. (News)

2. Numărul total de alegători înscrişi în Registrul electoral este de 18.987.675 de persoane, din care 18.835 nu au drept de vot din cauza unor interdicţii, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Dintre cei 18.968.840 de români înscrişi în Registrul electoral care au drept de vot, 700.843 au domiciliul sau reşedinţa în străinătate. (News.ro)

3. Echipa Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi echipa Centrului Judeţean de Excelenţă Prahova, reprezentantele României la a III-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică în Echipe, au obţinut medaliile de aur şi de argint. (News.ro)

4. Fiat Chrysler și Renault poarta discuții pe mai multe planuri care ar putea schimba piața auto europeană. Una dintre variantele discutate este cea în care producătorul italo-american să se alăture alianței Renault, Nissan, Mitsubishi. (WSJ)

5. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană, după Spania, ca număr al familiilor de albine şi pe primul loc la producţia de miere. (News.ro)

6. Comisia Europeană (CE) a fixat în 23 iulie termenul limită pentru a decide dacă va aproba tranzacția prin care Vodafone ar urma să preia activele Liberty Global Plc din Germania și Europa de Est. Precedentul termen limită era în 9 iulie. Tranzacția are implicații și pentru piața din România unde, dacă este aprobată, Vodafone va prelua UPC. (Profit.ro)

7. După un an de GDPR: amenzi de $60 milioane, $150 miliarde este costul implementării pentru companiile americane, Google e mai puternic, investițiile de tip VC în startupurile europene au scăzut. (Link)

8. Compania Apple a fost dată în judecată de mai mulți clienți care susțin că informațiile lor din conturile iTunes au fost vândute unor terți. Reclamanții cer daune în valoare de 5 milioane de dolari, potrivit documentelor depuse vineri la un tribunal din districtul California. Apple a militat în ultimii ani pentru respectarea datelor personale ale clienților. (Profit.ro)

9. Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat aseară, când filmul „Parasite”, de Bong Joon-Ho, a fost recompensat cu prestigiosul trofeu Palme d’Or, iar actorii Antonio Banderas şi Emily Beecham au fost premiaţi pentru interpretare. (News.ro)

10. Formaţia FC Viitorul a câştigat, în premieră, Cupa României la fotbal aseară învingând în finală echipa Astra Giurgiu, cu scorul de 2-1, după prelungiri. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Guvernul dă înapoi și modifica OUG 114
”Parasite” a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău