Astăzi începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în cinematografele din România este “Wrath of Man” (“Furia unui om periculos”), în regia lui Guy Ritchie. Jason Statham interpretează rolul lui Patrick Hill, un șef al criminalității sub acoperire care se angajează la compania Fortico Securites cu scopul de a răzbuna uciderea fiului său. Căutarea sa se încurcă însă când în peisaj își face apariția o bandă de jefuitori.

2. Un alt film de acțiune este “Snake Eyes: G.I. Joe Origins” (“G.I. Joe: Snake Eyes”), în care Henry Golding este un singuratic primit în clanul japonez Arashikag. Inițiat în arta războinicilor ninja, loialitatea sa este pusă la îndoială în momentul în care secretele din trecutul său ies la iveală.

3. Dacă preferi un film plin de mistere, cea mai bună opțiune este “Old” (“Old: Prizonierii timpului”). O familie pleacă într-o mini-vacanță de câteva ore pe o insulă tropicală izolată, însă în scurt timp descoperă că această zonă le accelerează îmbătrânirea și le reduce întreaga viață la o singură zi.

4. Cei mici pot urmări la cinema animația “The Croods: A New Age” (“Familia Crood: Vremuri noi”), în care familia Crood vrea să se mute într-un paradis idilic înconjurat de ziduri, însă descoperă că acolo locuiește deja o altă familie. Conflictul iminent se stinge însă în momentul în care o amenințare comună determină cele două familii să pornească într-o aventură spectaculoasă.

5. Din programul cinematografelor nu lipsește nici producția românească “Tata mută munții”, în regia lui Daniel Sandu. Fostul ofițer de informații Mircea Jianu află că fiul său a dispărut în munți, motiv pentru care își adună propria echipă de salvatori în speranța că îl va găsi în viață. Treptat, pe măsură ce refuză să accepte moartea fiului său, el devine prizonierul unei bătălii încrâncenate între om și natură.

Bonus: 20th Century a publicat primul trailer pentru filmul „The Last Duel”, în regia lui Ridley Scott, care îi are în distribuție pe Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer și Ben Affleck. Inspirat din fapte reale, filmul istoric prezintă ipotezele cunoscute despre ultimul duel consimțit în Franța între Jean de Carrouges și Jacques Le Gris, doi prieteni care devin rivali. Confruntarea a avut loc în secolul al XIV-lea. În România, filmul va avea premieră în 15 octombrie 2021.

6. Astăzi începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se desfășoară la Cluj-Napoca până în 1 august. Aceasta este cea de-a 20-a ediție a festivalului, care va include proiecții de filme în Cluj-Napoca, dar și un eveniment special la Castelul Bánffy din Bonțida cu balerinul Sergei Polunin. Prețul unui abonament la TIFF 2021 începe de la 170 de lei, în timp ce spectacolul de la Castelul Bánffy costă între 125 lei și 300 lei. (TIFF)

7. Trupa “Vama” a anunțat un nou turneu național, care va avea loc în 10 orașe din țară în spații neconvenționale. După un prim concert care va avea loc la Arenele Romane din București în 29 iulie, trupa va începe turneul “Vama Neconvențional”, cu concerte la Castelul Corvinilor din Hunedoara (31 iulie), Cetatea din Oradea (1 august), Cetatea Medievală din Târgu-Mureş (6 august), Cetatea Rupea (7 august), Faber Comunity din Timişoara (14 august), Muzeul Astra din Sibiu (21 august) și Senzoria (zona de agrement Ciric) din Iaşi (27 august). (News.ro)

8. Al treilea sezon al serialului “Roswell, New Mexico” va fi disponibil pe platforma HBO Go începând de marți, 27 iulie. Serialul spune povestea lui Liz, care revine în orașul natal Roswell pentru a descoperi că ofițerul de poliție de care s-a îndrăgostit în tinerețe este de fapt un extraterestru care și-a ascuns adevărata identitate pe parcursul întregii vieți.

9. Al doilea sezon al serialului-documentar “The Movies That Made Us” are astăzi premiera pe Netflix. În cadrul acestui documentar vei descoperi detalii inedite despre producția unor filme celebre precum “Dirty Dancing”, “Home Alone” sau “Die Hard”.

10. Organizatorii Electric Castle au anunțat în această săptămână lista completă a participanților la ediția din acest an. În total, 250 de artiști din 23 de ţări de pe trei continente vor concerta pe cele 15 scene din Bonţida şi Cluj-Napoca în perioada 6-15 august. Pe lista participanților se află legendarul grup rock Florian din Transilvania, Norzeatic sau Quinta Spartă, care vor cânta în Cluj-Napoca. Între timp, Riton sau HOSH vor concerta pe domeniul Castelului Banffy. Prețul pentru o zi de concert este de 100 lei, în timp ce un abonament la Bonțida în perioada 6-8 august costă 350 lei, la fel de mult ca abonamentul pentru concertele de la Cluj-Napoca din perioada 9-15 august. (Electric Castle)

Weekend-ul următor, din iulie, va avea loc premiera filmului „Croazieră în Junglă”, cu Dwayne Johnson și Emily Blunt:

Ți-ar mai putea plăcea
Summer Well în weekend, concert Metallica săptămâna viitoare – Cronica de Divertisment
Week-end Neversea 2019 – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău