Astăzi se va depăși pragul de 2 milioane pacienți vindecați la nivel global – Cronica Știrilor Pozitive

Astăzi se va depăși pragul de 2 milioane pacienți vindecați la nivel global.

1. Există semne provizorii potrivit cărora copiii ar putea să nu transmită noul coronavirus la fel ca adulții, au spus marți doi epidemiologi britanici. Copiii ar putea să nu răspândească la fel de mult ca adulții, potrivit unor semne provizorii, a spus dr. Rosalind Eggo, care face parte din comisia care consiliază guvernul britanic cu privire la reacția pe care ar trebui să o aibă în fața coronavirusului, membrilor Camerei Superioare a Parlamentului. ”Credem că este puțin probabil să o ia copiii, suntem foarte siguri că ei sunt mai puțin predispuși la efecte severe și că există semne că sunt mai puțin infecțioși, dar nu este sigur”, a spus Eggo de la London School of Hygiene & Tropical Medicine. (Hotnews)

2. Un studiu recent, realizat de oamenii de ştiinţă din centrele sud-coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor, pe un eșantion de 285 de oameni care s-au reinfectat cu SARS-CoV-2, arată că aceştia nu au mai răspândit infecţia. Aşa numiţii pacienţi „re-pozitivi” nu au răspândit nicio infecţie persistentă, iar probele de virus colectate de la aceştia nu au putut fi multiplicate în cultură, ceea ce înseamnă că pacienţii eliminau particule de virus neinfecţioase sau moarte. (Hotnews)

3. Colonelul Tom Moore, veteranul care a strâns din donații peste $40 milioane pentru sistemul medical britanic, va fi făcut Cavaler și va deveni Sir Tom Moore. Moore a împlinit 100 de ani la finalul lunii aprilie. (Reuters)

4. Supraviețuitorii care au fost infectați cu virusul SARS-CoV, precedentul coronavirus care a generat o epidemie în Asia, produc anticorpi și la 17 ani de la infectare. (Link)

5. Spania a înregistrat a treia zi consecutivă în care numărul deceselor cauzate de Covid-19 s-a situat sub 100. (TheGuardian)

6. Nivelul emisiilor de dioxid de carbon la nivel global au scăzut cu 17% între ianuarie și începutul lui aprilie, comparativ cu media înregistrată anul trecut. Ultima oară când s-au înregistrat valori atât de scăzute a fost în 2006. (Nature)

7. Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă şi aşteaptă turiştii începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele. Datele au fost furnizate de Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţă, care estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti români. (News.ro)

8. Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 2,1% în luna martie 2020, comparativ cu luna februarie 2020, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate de Eurostat. (Profit.ro)

9. Prim-ministrul Ludovic Orban a spus marți că va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber, cu respectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică, și că susține un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv a independenților. (Profit.ro)

10. Municipalitatea din Tel Aviv va interzice accesul mașinilor pe 11 străzi populare pentru a permite extinderea terasalor, a tarabelor și a oferi mai mult spațiu pentru mersul pe jos. (JPost)

11. 37 de femei conduc companii din Top Fortune 500 companii americane. Numărul este în creștere, de la 33 câte au fost anul trecut. (Link)

12. Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Naţional de Istorie a României îşi redeschid porţile azi, de la ora 10.00. (News.ro)

13. O femeie alăptează copiii mamelor ucise în atacul comis săptămâna trecută de militanţi asupra unei maternităţi a spitalului Dasht-e-Barchi din Kabul, Afganistan. Firooza Omar, psihiatru, are un băiat în vârstă de 4 luni. A decis să ajute şi s-a oferit să alăpteze copiii din maternitate ale căror mame au fost ucise. (News.ro)

Fotografia dimineții – Ursuleți pânda din plus au fost postați pe scaunele unui restaurant din Bangkok pentru respectarea distanțării sociale. Diego Azubel/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Șapte județe nu au înregistrat nici un caz nou de infectare în raportarea de ieri – Cronica Știrilor Pozitive
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că decesele cauzate de malaria au fost, anul trecut, la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău