Maria Branyas, din Spania, a devenit, la 113 ani, cea mai în vârstă persoana din lume care a învins virusul – Cronica Știrilor Pozitive

1. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) estimează că economia României ar urma să crească anul viitor cu 4%. (Profit.ro)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că dintre cazurile confirmate de Covid-19, 60% sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare. (News.ro)

3. Un studiu realizat în Hong Kong care a analizat 7324 de cazuri din China arată că doar într-un singur caz virusul a fost transmis în aer liber. Este vorba de două persoane care au discutat pe stradă, în 25 ianuarie, unul dintre ei fiind recent întors din Wuhan și care a prezentat primele simptome în 1 februarie. (Link)

4. Takeda Pharmaceutical a anunțat că tratamentul clinic cu un potențial medicament bazat pe anticorpi de la pacienții care s-au recuperat de Covid-19 ar putea începe în iulie. (Reuters)

5. Parlamentul a votat ieri legea stării de alertă în România, iar printre prevederi se află și faptul că centrele comerciale cu suprafață de 15.000 metri pătrați și terasele pot funcționa. (Hotnews)

6. Ordonanţa Militară numărul 12, prin care municipiul Suceava şi opt comune limitrofe ies din carantină, a fost publicată aseară în Monitorul Oficial. (News.ro)

7. Pentru prima oară, Statele Unite ar putea produce anul acesta mai multă energie din surse regenerabile decât din centralele pe cărbune. (NYTimes)

8. Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 2,7% în aprilie, de la 3% în luna martie. (News.ro)

9. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că şomajul tehnic se va prelungi până la data de 1 iunie, iar apoi ministerul pe care îl conduce va ajuta companiile cu plata unei părţi din costul salarial. (News.ro)

10. Turcia va permite reluarea zborurilor externe și va redeschide turismul la începutul lunii viitoare a anunțat ministrul turc al Culturii și Turismului. (Profit.ro)

11. Plajele din Los Angeles s-au redeschis după mai multe săptămâni în care au fost închise. (Reuters)

Fotografia diminetii – Maria Branyas, din Spania, cea mai în vârstă persoana din Spania, la 113 ani, a devenit și cea mai în vârstă persoana din lume care a învins noul virus:

Ți-ar mai putea plăcea
Preşedintele Klaus Iohannis: „Nu văd motive pentru un aşa-numit lockdown” – Cronica Știrilor Pozitive
Se pot redeschide creşele, grădiniţele și afterschool-uri – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău