AstraZeneca a anunțat că și-a reluat testele clinice pentru vaccinul anti Covid-19 în Marea Britanie – Cronica dimineții

1. Premierul Ludovic Orban a declarat că România este printre ţările care au avut cea mai mică creştere a deficitului bugetar din Europa, precizând că ţara noastră nu a fost retrogradată de agenţiile de rating datorită credibilităţii Guvernului şi faptul că şi-a asumat menţinerea echilibrelor economice. (News.ro)

2. AstraZeneca a anunțat că și-a reluat testele clinice pentru vaccinul anti Covid-19 în Marea Britanie după ce le-a oprit acum 6 zile din cauza unei reacții adverse apărute la unul din voluntari. (NYTimes)

3. Pentru prima oară din 15 martie, Canada nu a raportat niciun deces din cauza Covid-19 pentru ultimele 24 de ore, au anunţat, vineri, autorităţile canadieneL (News.ro)

4. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat că Guvernul are în lucru un act normativ prin care cei care nu au stagiu minim de cotizare să-şi poată cumpăra ani de pensie şi astfel să beneficieze de pensie. (News.ro)

5. Franța a înregistrat ieri 10.561 de noi cazuri ieri. Este pentru prima oară când numărul cazurilor noi de infecție cu noul coronavirus depășește 10.000 la nivelul unei zile. (Reuters)

Una din Cronica de Mediu: Serviciul Național de Meteorologie a raportat o temperatură de 54,4°C în California, probabil cea mai înaltă temperatură înregistrată vreodată cu exactitate pe Pământ.„Valurile de căldură sunt mai intense din cauza schimbărilor climatice”, a spus Michael Wehner, un om de știință care cercetează evenimente meteorologice extreme la Laboratorul Național Lawrence Berkeley. (Mashable)

6. Candidatul PMP la Primăria București, Traian Băsescu, afirmă că nu se va retrage din cursa electorală în care s-a angajat deoarece el nu este „geambaș de voturi” și întotdeauna în politică a luptat „pentru fiecare vot”. (Euractiv)

7. Deficitul bugetar al SUA a depășit $3.000 de miliarde în primele 11 luni din acest an fiscal, mai mult decât dublu față de nivelul record din 2019, a anunțat Departamentul Trezoreriei din SUA. (Profit.ro)

8. Reprezentanţii guvernului afgan şi ai insurgenţilor talibani s-au reunit sâmbătă pentru negocieri pentru pace istorice, menite să pună capăt războiului din ultimele două decenii în care au murit zeci de mii de combatanţi şi civili. Înaintea negocierilor faţă în faţă care vor avea loc în următoarele zile, diferite ţări şi organizaţii au cerut celor două părţi să cadă de acord asupra unui armistiţiu şi a unui acord pentru respectarea drepturilor femeilor. (News.ro)

9. În Anglia, pentru a se încerca o reducere a poluării, se va reduce viteza maximă admisă, de la 116 kmh la 96 kmh, pe porțiuni din 4 autostrăzi. (BBC)

10. Un studiu publicat de patru profesori arată că există o legătură între creșterea violenței domestice împotriva femeilor, în perioada de izolare, și interzicerea activităților de prostituție, în aceași perioadă. (VoxEU)

Fotografia dimineții este una din finalistele Comedy Wildlife Photography Awards 2020. Girafe in Etosha National Park, Namibia. Brigitte Alcalay Marcon:

Ți-ar mai putea plăcea
Aproape 1 miliard de oameni sunt izolați în casă, în acest weekend – Cronica dimineții
Cronica dimineții – ANAF e in control la două bănci

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău