AstraZeneca va fi scutită de plata de compensaţii legate de eventualele efecte secundare ale vaccinului pentru Covid-10 – Cronica dimineții

1. AstraZeneca, producătorul vaccinului anti-Covid 19 dezvoltat de Oxford, a primit protecție guvernamentală din partea mai multor țări în cazul în care vor exista efecte secundare. Asta înseamnă că riscul unor despăgubiri datorate celor afectați de eventuale efecte secundare ce pot apărea în timp este preluat de guverne. (Reuters)

2. Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca redevine unitate de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a decis aseară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Decizia va intra în vigoare în 5 august, începând cu ora 8.00. (News.ro)

3. China a anunțat în această dimineață 127 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr înregistrat la nivelul unei zile din 5 martie până în prezent. (Reuters)

Una din Cronica de Business: Renault a avut o pierdere netă de €7,3 miliarde în prima jumătate a anului, cea mai mare din istoria companiei, producătorul francez suferind de pe urma alianței cu partenerul japonez Nissan și pandemiei. (Hotnews)

4. Acțiunile Apple au crescut cu aproape 6% după ce compania a anunțat rezultatele pe trimestrul 2. Veniturile au fost de $59,69 miliarde, cu peste $7 miliarde peste așteptările analiștilor. Veniturile din vânzarea iPhone-urilor au fost cu $4 miliarde peste așteptări, în timp ce veniturile din servicii au înregistrat un nou record. (Reuters)

5. Veniturile Amazon în trimestrul 2 au fost de aproape $89 miliarde, cu peste $8 miliarde mai mult decât estimările analiștilor. Compania a raportat un profit record de $5,2 miliarde, cel mai mare în cei 26 de ani de la înființare, de 10 ori mai mult decât așteptările analiștilor. (Reuters)

6. Acțiunile Facebook au crescut cu 7% după ce compania a anunțat venituri mai mari cu 11% pe Q2, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Analiștii așteptau o creștere de doar 3%. Veniturile din publicitate au ajuns la $18,3 miliarde, în timp ce utilizatorii activi la nivelul unei luni au ajuns la 2,7 miliarde. (Reuters)

Una din Cronica Externă: Rover-ul de ultimă generație al NASA ”Perseverance” a decolat din Cape Canaveral, Florida, joi, cu racheta Atlas 5, într-o misiune de $2,4 miliarde pentru a căuta urme ale unei potențiale vieți anterioare pe “planeta roșie”. (Link)

7. Pentru prima oară de la listarea pe bursă, Google/Alphabet a înregistrat o scădere a veniturilor, pe trimestrul 2, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile companiei în trimestrul trecut au fost de $38,30 miliarde. (CNBC)

8. Producția de carne va scădea anul acesta pentru al doilea an consecutiv. Anul trecut s-a înregistrat prima scădere din ultimii 60 de ani. (Bloomberg)

9. Thailanda și-a dublat populația de tigri sălbatici în ultimii șapte ani, care a crescut de la 60 la 80 în 2013, ajungând, anul acesta, la 160 de exemplare ale acestei specii în pericol de extincție. (Ziare)

10. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat aseară că Gabriela Firea a intenţionat să-şi facă partid, înainte de alegerile prezidenţiale, pe vremea când era ”simplu membru PSD”. ”Cum poate să-mi spună mie acum că am trădat PSD?”, a afirmat Negoiţă, acuzând-o pe Gabriela Firea că ”minte cu o lejeritate dezarmantă”. În plus, Negoiţă afirmă că principalul motiv pentru care el nu s-a mai regăsit în PSD în ultima perioadă este chiar Gabriela Firea. (News.ro)

Fotografia dimineții – Prima pagina a ziarului Daily News:

Ți-ar mai putea plăcea
Astăzi se votează moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă – Cronica dimineții
Cronica diminetii – La patru ani de la alegerea in functia de presedinte, Iohannis lanseaza proiectul “Romania Educata”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău