Astronomii au descoperit posibile semne de viață în atmosfera planetei Venus – Cronica serii

1. Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că magistrala Drumul Taberei va fi dată în circulaţie marţi, 15 septembrie. (News.ro)

2. În perioada ianuarie – iulie, datoria externă totală a României a crescut cu 9,616 miliarde euro, la 115,48 miliarde euro, de la 105,87 miliarde euro la finalul lui 2019, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României. (News.ro)

3. Guvernul a adoptat azi proiectul de hotărâre care prelungeşte starea de alertă, începând cu data de 15 septembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La finalul şedinţei de luni a Executivului, Raed Arafat a precizat că va fi emis un ordin comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne, cu avizul AEP, care va stabili regulile în secţiile de vot. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Amazon a scumpit produsele esențiale în timpul pandemiei și le-a permis comercianților terți să facă la fel, deși promisese în mod public că nu va face acest lucru. Unele produse erau disponibile și la prețuri cu 1.000% mai mari decât înainte de pandemie. (Public Citizen)

4. Populația de vârstă școlară a fost, în 2019, de peste 4,474 milioane de persoane, reprezentând 23,1% din totalul populației rezidente a României, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

5. Deficitul contului curent al balanței de plăți a scăzut la 4,863 miliarde de euro în primele șapte luni ale anului, de la 6,038 miliarde de euro în perioada ianuarie-iulie 2019, potrivit datelor Băncii Naționale a României. (Profit.ro)

6. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat azi decretele pentru rechemarea a 14 ambasadori, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului l-a rechemat pe Dan Mihalache din funcţia de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi pe Adrian Cioroianu din poziţia de ambasador, delegat permanent al României pe lângă UNESCO. (News.ro)

7. Astronomi din Europa şi SUA au detectat un gaz fetid pe care îl atribuie unor microbi aflaţi în suspensii în norii planetei Venus. Oamenii de ştiinţă asigură că au găsit posibile indicii de viaţă pe Venus, planeta cea mai apropiată de Pământ. Descoperirea este încă preliminară şi necesită confirmare, dar autorii studiului susţin că una dintre explicaţiile cele mai plauzibile pentru observaţiile lor este că există viaţă pe această planetă. (News.ro)

Una din Cronica Sportiva: Patricia Țig a câștigat primul titlu WTA din carieră, cel de la Istanbul, după ce a învins-o în finală pe Eugenie Bouchard (Canada), scor 2-6, 6-1, 7-6 (4). Sportiva din România a ratat primele șase mingi de meci și de turneu, convertind-o, în tie-break-ul decisivului, pe cea de-a șaptea, și va urca, de azi, pe locul 58 WTA, cel mai bun al carierei. (Treizecizero)

8. Un lac din județul Constanța, cu o suprafață de 851 de hectare, a secat în totalitate pentru prima dată de când acesta există, conform informațiilor furnizate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral. (G4Media)

9. Zborurile cu avionul în Europa vor scădea cu 55% în acest an comparativ cu 2019, conform Eurocontrol, agenția care supervizează spațiul aerian european. (Profit.ro)

10. O tânără de 22 de ani din Constanţa a fost arestată preventiv luni pentru 30 de zile după ce vineri seara a bătut patru polițiști, trei agenți de securitate și alte două persoane, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă judecătoria Constanța. (G4Media)

Fotografia serii este de la evenimentul cel mai important al zilei, începerea noului an școlar. Octav Ganea, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Rata inflației a crescut la 5%, în iulie. Energia electrică s-a scumpit cu 25%, iar gazele cu 20% – Cronica serii
România, lider în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă pe primul trimestru – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău