AUR a cerut demararea procedurii pentru verificarea averii președintelui Klaus Iohannis. USR a votat pentru ca solicitarea să fie pe ordinea de zi – Cronica dimineții

1. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat aseară că 93.049 de persoane au fost vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore, numărul fiind unul record. În total, 127.948 de persoane au fost vaccinate în acest interval. Peste 25.000 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia. (News.ro)

2. Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocare situației, au declarat surse politice. Potrivit acelorași surse, în finalul dicuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat flexibil astfel încât să asigure o guvernare cu majoritate în Parlament. Până acum, Ciucă a mers la discuțiile cu PSD și cu USR cu varianta unui guvern minoritar, însă acum lasă toate posibilitățile deschise, pentru că nu a reușit să obțină o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului. (Hotnews)

3. Primarul general Nicușor Dan a transmis trei mesaje bucureștenilor: primăria va subvenționa în continuare gigacaloria, o să fie puțin mai bine că iarna precedentă pentru că s-au făcut reparații, să aibă răbdare pe termen lung deoarece o să rezolve problema căldurii și a apei calde. (Digi24)

4. Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că intrarea PSD la guvernare ar fi o soluție pentru oprirea pandemiei COVID-19 și a vorbit despre varianta unui guvern PNL-PSD-UDMR. (G4Media)

5. Alianța pentru Unirea Românilor a cerut demararea procedurii pentru verificarea averii președintelui Klaus Iohannis. Parlamentarii USR au votat pentru ca solicitarea să fie pe ordinea de zi, a confirmat Radu Mihail, liderul grupului senatorilor. (G4Media)

Din Cronica Sportivă: Trei jucătoare din România au jucat ieri pe tabloul principal de la Transylvania Open, primul tur:

-Ana Bogdan s-a calificat în turul doi, după ce a trecut de Ivana Jorovici din Serbia, locul 417 WTA, cu 7-6 (1), 6-4. Mai departe, ea va evolua cu învingătoarea meciului dintre Emma Răducanu şi Polona Hercog (News.ro); 

-Andreea Prisăcariu a fost eliminată încă din turul inaugural la Cluj de către Lesia Tsurenko. Scorul final: 5-7, 2-6, după o oră și 24 de minute de joc (Eurosport); 

-Alexandra Ignatik (fostă Cadanţu), locul 209 WTA, venită din calificări, a fost eliminată de germana Anna-Lena Friedsam, locul 137 WTA, scor 5-7, 6-4, 6-4 (News.ro).

6. Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane, potrivit unui nou ordin publicat în Monitorul Oficial. (Digi24)

7. Modelul Dacia Sandero, care a fost lider, temporar, al vânzărilor din Europa, pierde prima poziție în clasamentul privind înmatriculările de mașini noi, dar rămâne în primele trei cele mai vândute mașini din Europa, după cum reiese din datele Jato Dynamics. Două modele au reușit să depășească Sandero: Tesla Model 3, care performează din nou, devenind lider absolut al pieței în septembrie, și Renault Clio, care este de foarte multă vreme unul dintre cele mai vândute automobile de pe continent. (Profit.ro)

8. Sindicatul polițiștilor din New York City a dat în judecată primăria pentru a bloca ordinul primarului Bill de Blasio care a cerut vaccinarea tuturor angajaților din sectorul public sau intrarea în concediu neplătit. (NYTimes)

9. China va începe vaccinarea anti Covid-19 a copiilor care au minim trei ani. 76% din populația țării este vaccinată. (SCMP)

10. China schimbă strategia și adoptă o nouă lege privind „promovarea educației familiale” pentru a atenua competitivitatea școlară dusă la exasperare în ultimii ani și cheltuielile mari pentru educație. Mai puține teme, mai puțin internet pentru minori, mai multe activități recreative și exerciții fizice este noua strategie a guvernului. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
2000 de români plecați la muncă în strainătate s-au întors în țară anul acesta – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Proteste in toata tara

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău