Autoritățile nu au decis cum vor călători minorii după intrarea României în Air Schengen – Cronica de Turism

1. Tarom va introduce zboruri pe ruta București – Heraklion (insula grecească Creta) în sezonul estival, între 5 iunie și 21 septembrie. Zborurile vor avea loc doar în zilele de miercuri, iar prețurile încep de la circa 190 de euro dus-întors. (BoardingPass)

2. Operatorul aerian Corendon Airlines din Turcia va opera zboruri din București spre Gazipasa și Antalya în sezonul estival, în perioada iunie – septembrie 2024, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. De asemenea, compania va introduce în același interval și ruta Cluj-Napoca – Antalya, cu o frecvență de un zbor pe săptămână. (Boarding Pass)

3. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) anunță că lucrările pentru reducerea eroziunii costiere nu se vor desfășura pe plajele turistice în timpul sezonului estival, iar constructorii trebuie să elibereze zona până la debutul acestuia. Astfel, depozitele de nisip și drumurile temporare vor fi desființate, pentru ca plajele să poată fi folosite integral de turiști. (Profit)

4. Pașaportul simplu temporar ar urma să fie emis doar în situații speciale care presupun o urgență în care este necesară deplasarea în străinătate sau, după caz, continuarea călătoriei ori reglementarea șederii / situației juridice a cetățenilor români aflați în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat. Proiectul urmează să fie votat în Camera Deputaților, care este for decizional. (Profit)

5. Autoritățile române nu au decis încă dacă minorii vor trece sau nu prin controale de frontieră după data de 31 martie, când România va intra în Air Schengen. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus ca minorii români să treacă prin controalele de frontieră, astfel că părinții ar urma să meargă împreună cu copiii minori în anumite spații special amenajate și semnalizate ca atare, de unde vor obține o autorizație de călătorie pentru copii. Reprezentanții aeroporturilor din România au propus ca minorii să poată călători fără să mai treacă prin controale de frontieră. (Europa Liberă)

6. Turiștii care ajung în Insulele Galapagos situate în Oceanul Pacific și care aparțin de Ecuador vor plăti o taxă turistică de 200 de dolari începând din 1 august 2024, dublu comparativ cu actuala taxă de 100 de dolari. (News.ro)

7. Germania intenționează să introducă controale la granițe pe parcursul campionatului european de fotbal din vara acestui an, pentru a evita intrarea în țară a unor persoane considerate periculoase. Măsurile ar urma să intre in vigoare cu două săptămâni înainte de startul turneului și să fie în vigoare timp de o săptămână după finală. (Schengen Visa Info)

8. Operatorul low-cost Ryanair analizează posibilitatea de a opera rute de pe aeroportul din Brașov începând din 2025, potrivit unor declarații făcute de președintele Consiliului dde Administrație al aeroportului. (BizBrașov)

9. Traficul feroviar direct pe ruta București – Giurgea va fi redeschis în al treilea trimestru al acestui an, la 19 ani de la întreruperea cauzată de prăbușirea podului de la Grădiștea de peste râul Argeș. În prezent au fost realizate 95% din lucrările necesare pentru reconstrucția podului. (Club Feroviar)

10. Travelator propune o vacanță în Cipru pentru 153 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu WizzAir pentru 57 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la San Remo Hotel pentru 193 de euro. Perioada călătoriei este 7-14 aprilie. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 75 de hoteluri au fost evacuate în insula grecească Rodos din cauza incendiilor de vegetație – Cronica de Turism
Elveția, Norvegia și Slovenia au eliminat toate restricțiile de călătorie – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău