Brave lansează un motor de căutare ce pune accent pe protejarea intimității și promite utilizatorilor că nu vor fi urmăriți – Cronica de Tehnologie

1. Marile companii de tehnologie, Google, Apple, Facebook și Amazon, încearcă din răsputeri să împiedice adoptarea mai multor proiecte legislative antitrust în SUA și susțin că acestea ar afecta, în fapt, companiile mici și mijlocii și chiar direct consumatorii. Șeful Apple, Tim Cook, chiar a sunat mai mulți congresmeni, care susțin aceste proiecte, și i-a avertizat că va fi afectată inovația. (NY Times)

2. Uniunea Europeană a început o investigație care vizează tehnologiile de advertising ale Google și își propune să vadă dacă gigantul american își favorizează propriile servicii. UE vrea să înțeleagă, de exemplu, în ce măsură permite Google altor platforme să vândă reclame pe YouTube. (Profit.ro)

3. Portofoliul de ecommerce al Prosus, fără Tencent, a crescut în ultimul an cu 46%, ajungând la $6.2 miliarde, cu pierderi de $429 de milioane, în scădere. Prosus este acționarul majoritar al eMAG, cu o participație de aproximativ 80%, restul acțiunilor fiind deținute de omul de afaceri Iulian Stanciu. (Reuters)

4. Facebook lucrează la o funcție de căutare vizuală pentru Instagram, prin care utilizatorii să poată descoperi produse similare celor dintr-o imagine, pe care să le cumpere. Facebook vrea și să implementeze Shops în toate produsele sale, astfel încât un magazin creat de o firmă să poată fi găsit pe Facebook, Instagram și WhatsApp. (News.ro)

5. Brave lansează un motor de căutare ce pune accent pe protejarea intimității și promite utilizatorilor că nu vor fi urmăriți, iar datele personale nu vor fi folosite pentru targetarea cu reclame. Brave Search se află în stadiu beta și este disponibil în orice browser, urmând să fie setat ca motor de căutare implicit în browser-ul Brave. (Profit.ro)

6. Legea guvernului Canadian, care prevede ca giganții din domeniul tehnologiei să fie supuși unor cerințe similare celor impuse presei, a fost votată în Camera Comunelor, mai având nevoie doar să fie adoptată în Senat. Autoritatea canadiană pentru televiziune și telecomunicații, care poate da amenzi de la C$250,000 și poate inclusiv să revoce licențe de funcționare, va avea aceleași puteri și asupra companiilor online, dacă Legea C-10 va fi adoptată. (Bloomberg)

7. De la apariția bitcoinului, în 2009, autoritățile americane au dat amenzi companiilor din zona monedelor digitale în valoare $2.5 miliarde. SEC (Securities and Exchange Commission) singură este responsabilă de $1.69 miliarde din valoarea totală a amenzilor. (The Block)

8. Google le oferă propriilor angajați un instrument prin care aceștia pot cere transferul la un alt birou al companiei sau să lucreze complet remote. Instrumentul le arată angajaților și cum va evolua remunerația în funcție de alegerea făcută. (Cnet)

9. Uniunea Europeană a decis că transferul de date spre și dinspre Marea Britanie poate continua nestingherit, deoarece prevederile legale ale celor două regiuni sunt similare. Decizia scutește companiile de la stabilirea unor clauze contractuale suplimentare. (ZDnet)

10. Până la sfârșitul lui 2024, metroul din Londra va avea acoperire mobilă completă, promite primarul Sadiq Khan. Unele din stațiile importante, precum Oxford Circus, Tottenham Court Road, Bank, Euston, și Camden Town vor fi deja legate la rețea până la finele anului viitor. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Windows 11 va putea fi instalat și pe PC-urile vechi – Cronica de Tehnologie
iPhone 13 va avea o baterie mai mare decât iPhone 12 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău