Banca Mondială a plasat România în categoria țărilor cu venituri mari – Cronica Știrilor Pozitive

1. Comisia Europeană a aprobat aproape 800 de milioane euro pentru sprijinirea companiilor din România afectate de pandemie. (News.ro)

2. Banca Mondială a plasat România în categoria țărilor cu venituri mari – Venitul Național Brut anual pe cap de locuitor mai mare de $12.535. Clasamentul se raportează la anul 2019. (Biziday)

3. Piața americană a muncii a continuat revenirea în iunie, fiind create 4,8 milioane de locuri de muncă, peste așteptările analiștilor. Numărul de locuri de muncă nou create reprezintă un nou record lunar, după cel înregistrat luna trecută, în contextul în care piața muncii își revine după o prăbușire istorică. Rata șomajului a scăzut la 11,1% de la nivelul de 13,3% înregistrat în mai. (Profit.ro)

4. Centrul orașului Sydney, Australia, este alimentat din această săptămână 100% cu energie din surse regenerabile. Reducerea anuală a emisiilor de CO2 va fi de 20.000 de tone. (Euronews)

5. Ministrul Finanţelor Publice, Forin Cîţu, a declarat că Guvernul a câştigat încrederea investitorilor, lucru dovedit de faptul că în luna iunie 2020 costurile cu plata dobânzilor au fost mai mici decât cele plătite, în iunie 2019, de Guvernul PSD. De asemenea, Cîţu anunţă rezultate financiare ”de excepţie” pentru luna iunie , în contextual economic actual. ”Revenierea în V a economiei rămâne scenariul de bază”. (News.ro)

6. Un vaccin experimental pentru Covid-19 al Pfizer și BioNTech a arătat rezultate pozitive într-un studiu clinic, declanșând reacții ale sistemului imunitar la pacienți sănătoși, dar a provocat febră și alte efecte secundare, mai ales în cazul dozelor mai ridicate. (Profit.ro)

7. Nasdaq Composite a atins un maxim istoric intraday, după ce ieri a avut o închidere record. (Profit.ro)

8. Un salvamar român, Alin, a devenit eroul presei din Italia, după ce a salvat viața unui copil de 12 ani aflat în pericol să se înece. Românul l-a resuscitat pe băiat timp de 12 minute. „Multe mulțumiri lui Alin pentru că i-a salvat viața fiului meu”, a transmis Olga, mama băiețelului. (Hotnews)

9. Europa a intrat în următoarea fază a programului său Copernicus de observare a Pământului, prin numirea unor contractori principali industriali pentru o nouă generație de șase sateliți, responsabili atât pentru monitorizarea banchizelor, cât și pentru emisiile de CO2. (Hotnews)

10. Japonia va închide 100 de centrale electrice pe cărbune în următorii 10 ani. (Reuters)

11. Altex lansează o campanie masivă de angajări, ofertând la nivel național peste 1.000 de posturi. (Profit.ro)

12. Premier Restaurants România, operatorul lanţului de restaurante McDonald’s în România, a anunţat joi că angajează peste 700 de persoane în toate cele 26 de oraşe în care este prezent, printre care Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Piatra Neamţ, Piteşti, Focşani, Satu Mare, Oradea sau Deva. (News.ro)

13. Tesla a avut un al doilea trimestru excelent. Compania a livrat 90,650 de autovehicule, semnificativ peste așteptările analiștilor, care plasau cifra la 74,130. (Reuters)

14. Digitalizarea ar creşte veniturile companiilor de petrol şi gaze cu 10% şi ar scădea costurile operaţionale cu 8,5%, în următorii cinci ani. (News.ro)

15. Legea care anulează interdicția valabilă astăzi pentru firme și persoane fizice de a fi acționar unic în mai multe societăți cu răspundere limitată sau de a se asocia cu un acționar unic într-o asemenea societate, precum și obligația ca într-o cameră să aibă sediu social maximum o singură firmă, a fost promulgată de președintele Iohannis. (Profit.ro)

16. Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat joi, cu ocazia Zilei Independenţei, că Statele Unite sunt dedicate să susţină relansarea economică a României şi să consolideze securitatea economică a României. ”Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună”. (News.ro)

17. Europarlamentarul Dragoş Pîslaru (USR-PLUS) a fost numit co-raportor al Parlamentului European pe Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă (560 de miliarde de euro) din Planul de Relansare de 750 de miliarde de euro intitulat NextGenerationEU pe care UE îl pune la dispoziţie statelor membre pentru a face reforme şi investiţii. (News.ro)

18. Ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros, care se va desfăşura în perioada 27 septembrie – 11 octombrie, va avea loc cu public, a anunţat, joi, Federaţia Franceză de Tenis. (News.ro)

19. Scurtmetrajul „Contraindicaţii”, regizat de Lucia Chicoş de la UNATC „I.L. Caragiale”, a fost selectat în secţiunea Cinéfondation a Festivalului de Film de la Cannes. (News.ro)

20. Circul Metropolitan Bucureşti se redeschide azi cu spectacole care vor fi jucate în aer liber toată vara, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti. (News.ro)

​Fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Imunitatea la alte virusuri din aceeași familie le oferă copiilor protecție și împotriva SARS-CoV-2 – Cronica Știrilor Pozitive
82% din instalațiile electrice construite anul trecut, la nivel global, sunt pe bază de energie regenerabilă – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău